Ana SayfaEkonomiDolar 3,35’in Altını da Gördü!

Dolar 3,35’in Altını da Gördü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Lirası ABD Başkanlık seçimlerinden bu yana özellikle Amerikan Doları ve Euro karşısında devam ettirdiği düşüşüne bu hafta itibari ile son verdi. Hızla tırmanışa geçen milli para birimi kayıplarının önemli bir kısmını telafi etti. Bugün (08.12.2016) saat 12 itibari ile 3,35’in altına sarkan Amerikan Doları, o noktadan bir miktar toparlandı.

ABD Başkanlık seçimlerinin ardından global çapta değer kaybeden gelişmekte olan ülke para birimlerinden dahi negatif ayrışan Türk Lirası; toparlanma sürecinde gerek hükümetin aldığı kararlar, gerekse reel sektörün ve halkın yürüttüğü kampanyalar neticesinde bu kez diğer ülke para birimlerinden pozitif ayrıştı. Özellikle son 3 günde en çok değerlenen para birimi konumunda olan Türk Lirası, ülke çapında hemen her kesimden yoğun destek alıyor.

Her Kesimden Türk Lirası’na Destek Var!

Bugün; Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş), 172 milyon Amerikan Doları’nı ve 20 milyon Euro’yu Türk Lirası’na çevirdiğini açıkladı. Daha önce; Borsa İstanbul (BIST), Tasarruf Mevduatları Sigorta Fonu (TMSF), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Diyanet İşleri Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD),  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) da dövizle işlem yapmayacaklarını ve tüm işlemlerinde Türk Lirası kullanacaklarını açıklamışlardı.

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma Sanayi Müsteşarlığı, kullanımında olan Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait 262,7 milyon ABD Doları ile 31,3 Milyon Euro’nun dün itibari ile Türk Lirası’na çevrildiği açıklamıştı.

Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Aksu bugün yaptığı açıklamada; yabancı para cinsinden olan yatırım harcamalarını, ürün ve hizmet alımlarını ve kira sözleşmelerini Türk lirasına çevirmeye başladıklarını açıkladı.

Amerikan Doları şu anda (12:26) 3,3580 liradan, Euro ise 3,6280’den işlem görüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.