Ana SayfaGündemGaranti Bankası’ndan Değişken Faizli Mortgage Kredisi

Garanti Bankası’ndan Değişken Faizli Mortgage Kredisi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Garanti Bankası’ndan konut almak için nakde ihtiyacı olan müşterilere “Değişken Faizli Mortgage” fırsatı! Değişken faizli mortgage dahilinde ekonomik gelişmelere göre müşterinin ödeyeceği taksit miktarı farklılık göstermektedir.

Garanti Bankası değişken faizli mortgage kapsamında müşterinin isteğine göre; 3 ayda bir, 6 ayda bir, 9 ayda bir yahut 12 ayda bir krediye uygulanan faiz oranları değişmektedir. Değişken faizli mortgage kredisi dahilinde uygulanan faiz oranındaki değişim, bulunulan aydan iki önceki ay için Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı TÜFE yıllık değişim oranına göre; bankanın belirleyeceği güncel faiz oranı dahilinde tayin edilmektedir.

Azami Vade Tam 240 Ay!

Garanti Bankası değişken faizli mortgage kredisi dahilinde azami vade 240 ay olarak tayin edilmiştir. Bahse konu kredi dahilinde bankanın açıklayacağı güncel faiz oranı geçerlidir. Değişken faizli konut kredisinde Türk Lirası cinsinden finansman sağlanabilmektedir. Bahse konu konut kredisi koşullarına göre banka satın alınacak olan evin ekspertiz değerinin yüzde 80’ini finanse edebilmektedir.

Banka erken ödeme yapan müşterileri iç de bir kolaylık sağlamıştır. Müşteri kullandığı krediyi erken ödemek istediğinde, erken ödeme ücreti alınmamaktadır. Değişken faizli mortgage yalnızca mesken alımı amacı ile kullanılabilmekte ve gerçek kişiler kredi koşullarından faydalanabilmektedir. Yani kredi koşulları ticari müşteriler için geçerli değildir. Garanti Bankası teminat olarak satın alınacak olan konutu yeterli görmektedir.

Değişken faizli konut kredisi kapsamında banka kefil talep etmemekle birlikte, gerekli gördüğü durumda kefil talep edebilmektedir. Garanti Bankası söz konusu mortgage dahilinde ekspertiz ücreti ve ipotek tesis bedeli talep etmektedir. Ekspertiz bedeli konutun metrekaresine ve lokasyonuna göre farklılık arz etmektedir. Değişken faizli mortgage koşullarına göre müşterinin konut sigortası ve deprem ve doğal afet sigortası (DASK) yaptırması zaruriyet göstermektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.