Ana SayfaBankacılıkAsgari Ücretli Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Asgari Ücretli Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Asgari Ücretli Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Ülkemizde asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra maaşı asgari ücret görünen pek çok çalışan da mevcuttur. Asgari ücretle çalışan kişiler nakit ihtiyacı duyduklarında asgari ücretli ne kadar kredi çekebilir sorusunun gündeme getirmektedir. Bu sorunun cevabını etkileyen pek çok önemli faktör bulunmaktadır.

Asgari Ücretliye Kredi Nasıl Hesap Edilir?

Günümüzde bankaların sayısının artmasıyla birlikte çeşitli kampanyalar yapılmaktadır. Bu noktada asgari ücretli ne kadar kredi çekebilir sorusunun bankalara göre farkları mevcuttur. Yine de genel anlamda kredi konusunda uygulanan yüzdeler birbirine yakındır. Bankalar kredi verirken geri ödeme konusunda zorlanmayacak şekilde kredi vermektedir.

Asgari ücretle çalışan ve maaşında herhangi bir kesinti olmayan kişi, kredi notu çok düşük değilse kredi başvurusu olumlu sonuçlanmaktadır. Bankalar tarafından genellikle maaşın %40’ını geçmeyecek şekilde taksitler belirlenerek kredi verilmektedir. Yani, 1300 TL maaş alan bir asgari ücretlinin aylık kredi ödemesi 520 TL’yi geçmeyecek şekilde hesaplanmaktadır. Bu da 36 ay vade ile yaklaşık 19-20 bin TL kredi çekilebileceği anlamına gelmektedir.

Asgari ücretli ne kadar kredi çekebilir sorusunun bir diğer yanıtı da bazı bankaların maaşın %60’ına yakın kısmını taksit olarak ödeyecek şekilde belirlemiş olmasıdır. Bu da çekilebilecek kredi miktarının 25 bin TL’nin üzerinde olabileceği anlamına gelmektedir. Yani, bankalar arasında miktar farklılıkları olabilir.

Kredi İçin Gerekli Belgeler

Asgari ücretliler için genellikle ihtiyaç kredisi uygundur. Bu kredide de gelir durumunuzu gösteren belge, kimliğiniz, adınıza olan son fatura ya da ikametgah belgesi gereklidir. Bankalardaki formu doldurmanız ve gerekli şartları karşılamanız durumunda krediniz kısa sürede onaylanacak ve hesabınıza aktarılacaktır.

Bankalar tarafından çeşitli faiz oranları ve vade seçenekleriyle sunulan ihtiyaç kredileri arasında tercih yaparken ödeme durumunuzu ve tüm masraflarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Bu, geri ödemenizi daha kolay bir hale getirecektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.