Ana SayfaEkonomiAltınınızı “Altın Hesabı’nızda Saklayın” Çağrısı Geldi!

Altınınızı “Altın Hesabı’nızda Saklayın” Çağrısı Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

USTEK Genel Başkanı Şükrü Özek, elinde altın olan ve ekonomiye katkı sağlamak isteyen vatandaşa, altınlarını yastık altında değil, bankaların altın hesabında tutmaları gerektiğini belitti.

Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçim dönemi sıralarında doların değeri katlanmaya başladı. Doların artan değerine karşın hızla değer kaybeden Türk Lirası’nın değerini koruma adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da çağrısıyla hem vatandaş hem de devlet/ özel kurumlar dolar bozdurma yoluna gittiler. Ellerindeki dövizi Türk Lirası’na çeviren halk, birikimini daha güvenli bir yatırım olan altına yatırmıştır.

Altın Atıl Duruyor!

Döviz olarak bankalarda tutulan para ile vatandaş altın alınca piyasada ekonomiye katkı sağlayan para da azalma görülmüştür. Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Kültürel İlişkiler İşbirliği (USTEK) Genel Başkanı Şükrü Özek vatandaşın yastık altı altınlarını bankaların altın hesabına yatırmaları gerektiğini bildirdi.

Yastık altında tutulan altının finansal açıdan yok hükmünde olduğunu belirten Şükrü Özek, “Elinde altın bulunduran vatandaşlar bu altınları bankaların altın hesabına yatırmalı.” dedi. Ayrıca Şükrü Özek ev yahut iş yeri gibi alanda tutulan altının güvenlik açısından da doğru olmadığını dile getirdi.

Açıklamasında dış güçlerin Türkiye’yi ekonomik açıdan darboğaza sürüklemeye çalıştıklarını belirten Özek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından vatandaşın ülkesine sahip çıkması ile dünyaya örnek olduğu ve şimdi ekonomik açıdan yapılan bu oyunu da bozacağını dile getirdi. USTEK Genel Başkanı Şükrü Özek yastık altı altınların ekonomiye ve mili paranın değer kazanmasına hiç bir katkısı olmadığını vurgulayarak, “Yastık altı altınların ekonomik sisteme dahil edilmesi kaçınılmazdır.” ifadelerini kullandı.

Sahip olduğu altınlarla ülke ekonomisine ve Türk Lirası’nın değer kazanmasına katkı sağlamak isteyen vatandaşın elindeki altınları finansal sisteme dahil etmeleri gerektiğini dile getirdi. “Yastık altında tutulan altın finans sisteminde yok hükmündedir.” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.