Ana SayfaEkonomiDünya Bankası Ülkemiz İçin Büyüme Tahminlerini Düşürdü!

Dünya Bankası Ülkemiz İçin Büyüme Tahminlerini Düşürdü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünya Bankası, ülkemiz için daha önce yaptığı büyüme tahminlerini aşağıya çekti. Daha önce 2016 yılının haziran ayında yayımladığı raporla ülkemizin büyüme tahminlerini açıklayan Dünya Bankası, yeni yayımladığı raporda büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti.

Geçtiğimiz haziran ayında Türkiye’nin 2016 yılında yüzde 3,5 büyüyeceğini ön gören Dünya Bankası, 2016 yılında meydana gelen olumsuz olaylar nedeniyle büyümenin baskılandığını açıklayarak büyüme beklentisini yüzde 2,5’e kadar indirdi. Aynı raporda 2017 yılında Türkiye’nin yüzde 3,5 dolayında büyümesini beklediğini deklare eden banka, bu rakamı da yüzde 3’e kadar çekti.

Gelecek Yıllar Nispeten Daha İyi!

Dünya Bankası tarafından açıklanan raporda Türkiye’nin 2018 yılında yüzde 3,5 seviyesinde büyüme kaydedeceği ön görüldü. Bu rakam haziran ayında yayımlanan raporda yüzde 3,6 olarak açıklanmıştı. Raporunda 2019 yılına dair de beklentisine yer veren Dünya Bankası, 2019 yılında ülkemizin yüzde 3,7 dolayında büyüme kaydetmesini ön gördüğünü deklare etti.

2016 yılında beklenen büyüme rakamlarının çok altında kalınmasının ve bilhassa 3. çeyrekte negatif büyüme rakamlarının kaydedilmesinin başlıca etkeninin 15 temmuz darbe girişimi olduğunu belirten Dünya Bankası, bununla birlikte jeopolitik risklerin de Türkiye’nin büyümesinin önüne set çektiğini vurguladı.

Dünya Bankası, “Küresel Ekonomik Beklentiler” (GEP) raporunda dünya ile ilgili beklentilerinde de aşağı yönlü revizeler gerçekleştirdi. Daha önce 2017 yılına dair küresel büyüme rakamını yüzde 2,8 olarak açıklayan Dünya Bankası, bu beklentisini yüzde 2,7 seviyesine indirgedi. Bankanın daha önce 2018 yılı için ön gördüğü yüzde 2,9’luk gelişme rakamını da yüzde 2,8’e indirgediği görüldü.

Dünya Bankası tarafından yayımlanan rapora göre 2019 yılında dünyanın büyüme rakamının da yüzde 2,8 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği deklare edildi. Büyüme rakamları dikkate alındığında ülkemiz için beklenen seviyeler dünya ölçeğinin biraz üzerinde olmakla birlikte gelişmekte olan ülkelerin gerisinde kalıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.