Ana SayfaEkonomiDünya Bankası Türkiye İçin 2017 Büyüme Beklentilerini Güncelledi

Dünya Bankası Türkiye İçin 2017 Büyüme Beklentilerini Güncelledi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada Türkiye için büyüme beklentileri revize edildi. Açıklanan “Küresel Ekonomik Beklentiler” (GEP) raporunun Ocak 2017 sayısı yayımlandı. Yayımlanan raporda Türkiye’nin bu yıl yüzde 3, 2018 yılında yüzde 3,5 ve 2019 yılında ise yüzde 3,7 büyüme gerçekleşeceği öngörülüyor. Kurum, 2016 yılının ise Türkiye için zorluklarla dolu geçtiğini ve büyüme oranının yüzde 2,5 olarak gerçekleştiğini belirtti.

Dünya Bankasının haziran ayında yayımlanan GEP raporunda Türkiye için büyüme beklentileri 2016 ve 2017 seneleri için yüzde 3,5 ve 2018 senesi için 3,6 olarak belirlenmişti.

Raporda ayrıca Türkiye için çeşitli değerlendirmelere de yer verildi:

“Türkiye sınırları içerisindeki ekonomik aktiviteler 2016’nın üçüncü çeyreği itibariyle, başarısız darbe girişimi ve olağanüstü hal ilanının ticari koşulları kötüleştirmesiyle 2009 senesinden bu yana ilk defa daralmaya girdi.

Başarısız darbe girişiminin sonrasında yaşanan daralmanın zaman içerisinde kademeli bir biçimde geçmesi bekleniyor ancak geleceğe dair belirsizlikler yüksek ve ülkenin ekonomik görünümüne dair riskler ise aşağı yönlü. Bölgesel ve ulusal gerilimlerin ülkenin ekonomik yapısı için gerekli reformların hayata geçirilmesini geciktirmesi yatırımların önüne geçerse, Türkiye ekonomisi için uzun vadede büyüme beklentileri de olumsuz etkilenebilir.”

Küresel Beklentiler de Aşağı Çekildi

Dünya Bankası’nın yayınladığı raporda 2017 ve 2018 yıllarına ilişkin küresel büyüme raporları da aşağı yönlü olarak revize edildi. Geçen sene haziran ayında yayınlanan GEP raporunda küresel ekonominin büyüme tahmini yüzde 2,7 olarak belirlenmişti. Kurumun yeni raporunda küresel ekonominin büyümesi yüzde 2,3 olarak revize edildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.