Ana SayfaEkonomiBingöl’e Lavanta ile Umut Oldu

Bingöl’e Lavanta ile Umut Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dicle Sevim Sertkaya eğitim için gittiği İngiltere’den dönüşünde, memleketinin kalkınması için girişimde bulunmaya karar verdi. Hedeflerini her geçen gün daha ileriye taşımaya çalışan Sertkaya, girişimciliği ile pek çok kişiye örnek oluyor.

İngiltere’de İş Hayatına Atıldım

Eğitim için gittiği İngiltere’de iş hayatına atılan ve yurda dönüşünde memleketi için çalışmaya karar veren Dicle Sevim Sertkaya açıklamasında, ‘’ Annem ve babam devlet memuru, ailenin dördüncü çocuğuyum, üniversiteye kadar Bingöl’de yaşadım. Daha sonra Ankara Gazi Üniversitesi Beden eğitimi Bölümü’nden mezun oldum ve 3 yıl beden eğitimi öğretmeni olarak çalıştım. Aslında İngiltere’ye master yapmak için gitmiştim ancak şartlar oluşunca iş hayatına da atıldım. İlk olarak kendi markamı oluşturdum ve bir konfeksiyon atölyesi işlettim. Daha sonra medya sektöründe ilerlemeye karar verdim ve 10 yıl gibi bir süre gazete çıkarttım. 2007 yılından beri ise Britanya çapında üyeleri olan bir ticaret odası işletiyorum’’ dedi.

Uzun Araştırmalardan Sonra Karar Verdim

Bingöl’e döndüğünde memleketindeki toprakların sahipsizliği ve insanların yoksulluğunun kendisini lavanta üretimine yönettiğini söyleyen Sertkaya açıklamasının devamında, ‘’ Bingöl’de uçsuz bucaksız toprakların sahipsiz kalması, yöre halkının yoksulluğu ve varoşlarda hayata tutunmaya çalışmaları beni çok üzdü. Neler yapabileceğime dair düşünmeye başladım. Araştırmalarımda Bingöl’ün iklimine uygun kuraklık bitkisi olarak tarif edilen lavanta hakkında detaylı bilgiye ulaştım. 2015 yılı boyunca lavanta ekimi, yağ üretimi ve iklim şartları hakkında detaylı bir araştırma yaptım ve sonunda karar verdim. Sonunda bu işi yapmaya karar verdim ilk çalışmalarımdan sonra yöre halkı da bu fikre sahip çıktı ve onlarda sonucu heyecanla bekliyor. Şu anda yurt içi ve yurt dışından pek çok kişi bilgi ve destek için bizimle iletişime geçiyor’’ dedi.

Halk Memnun

Ekim alnı arttıkça istihdamın da artacağını söyleyen Sertkaya, ‘’Tarihte ilk defa bu topraklara traktör girdi. Toprağı işlemek odunsu bitki örtüsünü söküp atmak zor oldu ancak sonucunda ulaşacağımız güzelliği düşününce hepsine katlandık. Şu an 10 kişiye istihdam sağlasa da ekim alanı arttıkça istihdam da artacak. Şu an fidelerimiz kar altında ilk hasat Ağustos ayında yapılacak. Ürün kalitesi incelemesinden sonra yağ damıtma işlemlerine geçeceğiz. Lavanta üretiminin yöre halkına gelir kapısı olacağı düşüncesindeyim. Bölge iklimi ve toprakları uygun olduğu için kaliteli ürün alınırsa, lavanta turizmi ile birlikte yöre için çok önemi bir gelişme olacak. Bu proje yöre halkı için bir umut oldu. Halk bu çalışmadan çok memnun, meğer onlarda böyle bir atılım bekliyormuş’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.