Ana SayfaEkonomiBakan Müezzinoğlu: Maaş Projesinin Kapsamı Genişletilip Teyze ve Halaya Maaş Gelebilir

Bakan Müezzinoğlu: Maaş Projesinin Kapsamı Genişletilip Teyze ve Halaya Maaş Gelebilir

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Torununa bakan büyük anneler için planlanan teşvik ülke genelinde büyük ses getirip memnuniyetle karşılanınca aynı uygulamanın teyze ve halalar içinde geçerli olması gündeme alındı.

Teyze ve Hala da Maaş Alabilir

Torununa bakan büyük annelere 400 liradan başlayacak olan maaş yardımı projesi ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Kısa süre içerisinde uygulamaya geçecek pilot uygulama herkes tarafından merakla bekleniyor.  Şuan için yapılan planlamaya göre 3 ilde bin aileye 6 ay süre ile yapılacak pilot uygulamanın sonucuna göre projenin yaygınlaştırılması gündeme gelecek.

Uygulamanın oldukça memnuniyet uyandırmasından sonra aynı uygulamanın teyze ve halalar içinde kapsayıcı olması gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, büyük annelere maaş projesi henüz tamamlanmadı ancak ana hatları belli oldu. Çalışan bayanların iş hayatına dönebilmesi için evde torun bakan büyük annelere ilk etapta maaş bağlanacak.

Ay Sonuna Kadar Netleşmesi Bekleniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamasının devamında, ‘’ Pilot uygulamayı 3 ilde bin aile üzerinde 6 ay boyunca izleyeceğiz. Öncelikle büyük anne üzerinden gidiyoruz. Ancak ileride bu maaş kapsamına teyze, hala, dede ya da diğer seçeneklerde dâhil edilebilir’’ dedi. Büyük annelere maaş projesine ilişkin çalışmanın ay sonuna kadar netleşmesi bekleniyor. İlk planlamalara göre Şubat – Mart aylarında uygulamanın başlaması, Eylül ayı gibi de yaygınlaşması bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.