Ana SayfaEkonomiİhracatçıya Yeşil Pasaport Geliyor

İhracatçıya Yeşil Pasaport Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptığı açıklama ile ihracatçıların yüzünü güldürdü. Zeybekçi , ‘’ En kısa sürede ihracatçıya yeşil pasaport çalışması devreye girmiş olacak’’ dedi.

Çalışmalar Hızlandı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ekonominin canlanması için iş adamlarının yanında olduklarının altını çizerken pasaport engeline takılan şirketlere yeşil pasaport müjdesi verdi.  Zeybekçi açıklamasında, ‘’ İçişleri Bakanlığı tarafından ihracatçıklara verilecek olan yeşil pasaport için çalışmalar hızlandırıldı. Artık çalışmanın son aşamalarına gelindi. Bu uygulamayı en kısa sürede hayata geçireceğiz. Memurların yararlandığı bu yeşil pasaport imkânından devlete hizmet eden ihracatçılar neden yararlanamasın? Biz bunu her platformda dile getirdik ve ihracatçılarımız için yeşil pasaport talep ettik. Bu kararı alırken tek amacımız ihracatçıyı desteklemek. Onlar ihracat yaparak devlete millete hizmet ediyorlarsa biz de onlar için kolaylık sağlamalıyız. Uygulamaya yönelik prosedürler henüz tamamlanmadı’’ dedi.

İhracat Oranına Göre Yeşil Pasaport Verilecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi açıklamasının devamında, ‘’ Yaklaşık olarak 16 – 17 bin ihracatçımız için ve belirlediğimiz bazı şirketlerimize yeşil pasaport vereceğiz. Şirket bu pasaportu hangi personeline isterse kullandırabilecek. Yeşil pasaport verirken şirketlerin ihracat oranları göz önünde bulundurulacak. Son 3 yıla bakıldığında ortalama ihracatı 1 – 10 milyon dolar arsında olan şirketlere 1 adet, 10 – 25 milyon dolar arasında olan şirketlere 2 adet, 25 – 50 milyon dolar arasında olan şirketlere 3 adet, 50 – 100 milyon dolar arasında olan şirketlere 4 adet, 100 milyon doların üzerinde ihracat yapan şirketlere ise 5 adet yeşil pasaport hakkı verilecek. Biz bu işi takip ediyoruz, Ocak ayı bitmeden bu sistem devreye girmiş olacak’’dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.