Ana SayfaEkonomiAntalya’da Turizmin Yanında Tarım Da Kazandırıyor

Antalya’da Turizmin Yanında Tarım Da Kazandırıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde ve yurt dışında denizi ve kumu ile meşhur olan Antalya, zirai üretimleri ile de son derece ilerleme kaydediyor. Antalya’nın lokomotif ürünlerinden biri olacağa benzeyen zeytin son 10 yılda yüzde 50’den fazla artış gösterdi, sağladığı ekonomik katkı ile de çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Turizm ile Birlikte Tarım da Gelişiyor

Antalya’nın sahip olduğu coğrafi özellikler ile turizm ile adının sürekli yan yana anılması artık ülkemizde sıradan karşılanıyor. Ancak turizm konusunda bu kadar popüler olan ilin her geçen gün tarım ürünlerinde başarılı üretimler ile ön plana çıkıyor olması pek çok çiftçinin bu topraklarda üretim yapma düşüncesini tetikliyor. Son 10 yılda zeytin üretiminin yüzde 50’den fazla artış göstermesi yöre halkının tarım konusunda da iddialı olduğunun bir göstergesi. Antalyalı çiftçiler Eylül ayında başladıkları zeytin hasadını tamlayarak üretimlerini paraya çevirmek için yoğun bir çalışma içerisindeler. En çok üretimin gerçekleştiği Döşemealtı’nda üreticiler genellikle ürünlerini fabrikalarda yağa çevirerek satıyorlar. Daha iri ve sağlam olanları ise sofralık zeytin olarak satışa sunuyorlar.

Yatırımın Karşılığı Alınıyor

Zeytin üretimi konusunda oldukça donanımlı olan yöre halkı, dönemsel olarak ağaçların bakımını gerçekleştiriyor. Bu bakım, ağaçların diplerinin çapalanması, gübrelenmesi, ilaçlanması, budanması gibi oldukça meşakkatli bir süreçten oluşuyor. Üretim aşamasında yorgunluğu olsa da hasat ve sonrasında gelen ekonomik gelir yöre halkının yüzünü güldürmeye yetiyor. Yörede pek çok kişi zeytin üreticiliğinden kazandığı para ile farklı iş kollarında aktif olarak da çalışmaya devam edebiliyorlar. Uzun zamandır zeytin üreticiliği yapan Özal Öztürk, ‘’ Şuan sahip olduğum evimi ve servis aracımı zeytin üreticiliği sayesinde elde ettim. Yatırım yapıyoruz ve karşılığını alıyoruz bu çok güzel bir şey. Bu sene geçen yıla göre 3 kat fazla ürün elde ettik bu yüzden fiyatlarda düşüş yaşandı’’ dedi.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.