Ana SayfaEkonomiRiskli Olan Binalar Yeniden Yapılacak

Riskli Olan Binalar Yeniden Yapılacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbulda’ki kentsel dönüşüm hakkında bir açıklama yaptı. Şehrin çok fazla göç alması sonucu oluşan, dağınık ve plansız yapılaşmanın İstanbul’u bu hale getirdiğinin altını çizdi.

İstanbul’ da 7 Şiddetinde Deprem Bekleniyor

Raporlar incelendiğinde Türkiye’nin gelen itibari ile bir fay hattı üzerinde olduğu görülüyor. Ülkede bundan önce yaşanan Erzincan ve Gölcük depremleri hem çok fazla can kaybı olması hem de Erzincan’dan İstanbul’a kadar bir çizgi halinde 60 yıl boyunca depremlerin devam etmesi yaygın bir fay hattını gözler önüne seriyor. Bilim adamları halkı paniğe sevk etmek istemese de İstanbul’un 2030 yılına kadar 7 şiddetinde bir depremle karşılaşması muhtemel görülüyor.  Konu hakkında yorumda bulunan bilim adamları 4 ayrı fay hattı üzerinden deprem gelebileceğinin söylerken depremin zamanlaması konusunda net bir tarih veremiyorlar. 2030 yılına kadar beklenen 7 şiddetindeki deprem her an gerçekleşebilir.

Kentsel Dönüşüm ile Milyonlarca Yapı Yenilenecek

İstanbul’da şimdiye kadar 19 ilçede 48 alan riskli ilan edildi ve bu alanların toplam büyüklüğü 13 milyon metrekare civarında.  Toplama baktığımızda 50 bin civarında yapıya tekabül eden bu alan 250 bin konut ve 1 milyon 200 bin kişiyi yakından ilgilendiriyor. Yaşanan deprem durumunda sorunların daha kolay aşılabilmesi için kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılıyor. Kentsel dönüşüm hızlı ve doğru uygulanırsa bu süreçten milyonlarca kişi karlı ayrılmış olacak. Yeniden yapılanma ile hem ekonomik sıkıntı yaşayan inşaat sektörü ve bu sektöre bağlı yan sektörler hareketlenmiş olacak hem de milyonlarca kişinin daha sağlıklı bir ortamda yaşaması sağlanmış olacak. 1999 depreminden önce yapılan 15 milyon yapısının en az yüzde 50’sinin yenilenmesi gerekiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.