Ana SayfaEkonomiTürkiye’ye Milyarlarca Dolarlık Yatırım Geliyor!

Türkiye’ye Milyarlarca Dolarlık Yatırım Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılını ekonomik açıdan sıkıntılı geçiren ülkemiz, özellikle 15 temmuz darbe girişiminin akabinde yabancı yatırımcının ülkemizden çıkma eğilimi göstermesiyle sıkıntı yaşamıştı. Bununla birlikte ABD Başkanlık seçiminin akabinde döviz kurlarındaki ani değerlenme de hem yabancı yatırımcının nakde dönmesine neden olmuş hem de yerli yatırımcının cesaretini kırmıştı.

Yüksek döviz kurunun, paradan para kazanmak isteyenler için değil de gerçek yatırımcılar için bir anlam ifade etmediğini, hatta Türk Lirası’ndaki değer kaybının dolar bazında maliyetleri düşürerek dünya ile rekabette bir adım öne geçirdiğini belirten Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli; yakın zamanda görüştüğü 4 uluslararası yatırımcının ülkemizde milyar doların üzerinde yatırım yapmayı planladıklarını deklare etti.

Döviz Hareketleri Spekülatif!

Son aylarda yaşanan döviz hareketleriyle ilgili görüşlerini belirten Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, durumun spekülatif olduğunu değerlendirdiklerini açıkladı. Para ile para kazanmaya çalışan ve “yatırımcı” vasfı taşımayan kişilerin piyasayı manipüle etme derdinde olduklarını belirten Gedikli, bu durum için gerekli önlemlerin alınmaya devam edildiğini söyledi.

Döviz kurundaki yüksekliğin arkasında temel geçerli bir gerekçenin bulunmadığını açıklayan Gedikli, Türkiye’nin ekonomik göstergelerinin dövizdeki seviyeyi doğrulamadığını ve kurun gereğinden fazla şişkin olduğunu belirtti.

Bütün dünyanın bir geçiş sürecinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, içinde bulunulan süreci dünyadaki ekonomik aktörlerin de yeterince iyi okuyamadığına işaret etti. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, Dünya Bankası ve IMF gibi kurumların da olan biteni sadece izlemekle yetindiğine dikkat çeken Gedikli, bu kurumların yeni dünya düzenini okuyamadıklarını söyledi.

Birleşmiş Milletlerin zaten yaşanmakta olan hiçbir soruna çözüm bulamadığını, 6 yıldır Suriye iç savaşına müdahale edemediğini belirten Gedikli, global çaplı finansal kuruşların da ekonomik olarak Dünya’nın hangi düzlemde ilerlediğine dair bir fikirleri olmadığını ve bu kurumların kendilerini yenilemek durumunda olduklarının altını çizdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.