Ana SayfaEkonomiKararı Dünya Ticaret Örgütü Verecek

Kararı Dünya Ticaret Örgütü Verecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son dönemlerde ekonomide canlılık yaşanması için yapılan çalışmaların yanında Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ nin Türk çelik sektörüne yönelik uygulama değiştirip antidamping soruşturması açması ve ilave gümrük vergisi talep etmesi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’yi kızdırdı. Zeybekçi en kısa sürede bu konunun ilgili makama şikâyet olarak iletileceğini söyledi.

Hammadde ile İlgili Gereksiz Uygulama

ABD’nin bu yaptırımının tamamen yanlış ve gereksiz olduğunun altını çizen Zeybekçi şöyle konuştu:

‘’ Son günlerde yaşanan güzel gelişmelerden sonra böyle bir uygulamanın hiçbir mantıki açıklaması yok. Yapılan davranış çok saçma ve gereksiz. ABD gaz ve petrol taşımacılığı için kullanılan ve en iyi teknolojiler ile üretilen borulara ek gümrük vergisi talebinde bulunuyor. Bulmuş oldukları bahaneler bizim iç meselelerimiz, Türkiye üretici bir firma ve hammaddeyi istediği yerden satın alabilir. Bizde kendi ülkemizde uygun görülen bir kurumdan satın alıyoruz. ABD buna karışma hakkına sahip değil. Satın alınan firmanın hisselerinin bir kısmının  OYAK’ta olmasını kullanarak, devletle bağlantılı gibi gösterip gereksiz bir uygulamaya geçiyorlar.’’

Şikâyet Edeceğiz

ABD ile yaşanan çelik sektörü krizinden sonra, Amerikan ürünleri ile ilgili çalışmalar yapılmaya başlandı. Yaşanan gelişmelerden sonra devlet yetkilileri harekete geçerek ürünler ile ilgili farklı uygulamalara geçilmesi düşünülüyor.. Halkın yoğun şikayetleri de dikkate alınarak bundan sonraki süreçte Amerikan ürünleri hakkında daha detaylı tedbir alınacağı açıklaması yapıldı. Konuyu çözümlemesi için ABD yaptığı bu uygulama yüzünden Dünya Ticaret Örgütü’ne şikâyet edilecek ve sonuç beklenecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.