Ana SayfaKredilerKredi Ön Onayı Nedir?

Kredi Ön Onayı Nedir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Ön Onayı

Kredi başvurusu yapılması halinde belli bir sürecin gerçekleşmesi ile birlikte kredi kullanılabiliyor. Kredi başvurusu yapıldıktan sonra bankalar verilen belgelerin ışığında kişileri değerlendirir ve kredi kullanmak isteyen kişinin gerekli şartları taşıması halinde kredi verir.

Bankalar kredi kullanmak isteyen kişinin kredi notu, kredi sicili, geliri ile ilgilenir. Eğer kişinin kredi notu yüksekse, kredi sicili temizse ve geliri kredi ödemelerini karşılayabilecek seviyedeyse bankalar kredi talebine olumlu cevap verir. Bankalar kredi başvurusunu onaylaması halinde mobil bankacılık veya SMS yoluyla kredi talebinde bulunan kişiye kredi ön onay mesajı gönderir.

Kredi ön onayı, bankaların kredi başvurusunda bulunan kişileri çeşitli kıstaslara göre değerlendirdikten sonra kredi başvurusunu kabul etmesi halinde bankaların kredi kullanmak isteyen kişiye verdikleri cevaptır.

Kredi Ön Onayı Alınması Halinde Yapılması Gerekenler

Bankalar kredi başvurusu incelemesinin ardından kredi vermeyi uygun görmesi halinde yani kredi ön onayı vermişse söz konusu banka şubelerine gidilmesi gerekir. Bankalar kredi ön onayından sonra da çeşitli belgeler isteyebilir. Bankanın ön onaydan sonra istediği belgeleri de temin ederek kredi başvurusu işleminizi tamamlayabilir ve kredinizi kullanabilirsiniz.

Kredi Ön Onayı Alınamazsa Yapılması Gerekenler

Kredi başvuruları her zaman ön onaydan geçmeyebilir ve kredi başvurusu bankalar tarafından ret edilebilir. Kredi başvurusunun ret edilmesinin sebepleri kredi notunun düşük olması, kredi sicilinin bozuk olması veya gelirin yetersiz olmasıdır.

Eğer kredi başvurusu ön onayı alınamamışsa kredi notu yükseltilerek, sicil affından yararlanarak veya gelir seviyesine göre kredi limiti belirleyerek yeniden kredi başvurusu yapılabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.