Ana SayfaEkonomiİşsizlik Maaşı Nasıl Alınır?

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Açıklanan işsizlik oranı ülke için korkutucu olsa da ilk akla gelen işsizler işsizlik maaşından faydalanabiliyor mu oluyor. Uzunca bir süredir uygulamada olan İŞKUR tarafından oluşturulan fon üzerinden işlerinden ayrılan kişilerin mağduriyetlerini kısa süreliğine de olsa en aza indirgemek için verilen maaşı alabilmek için belirli şartları taşımak gerekiyor.

İşsizlik maaşı ne kadar?

Son yapılan Asgari ücret zammı ile işsizlik maaşında da değişiklik yaşandı. Zamdan öncesinde en düşük işsizlik maaşı 658 lira iken asgari ücret zammı ile en düşük işsizlik maaşı 705 liraya yükseltildi. Zamla birlikte en yüksek işsizlik maaşı ise bin 317 lira olarak belirlendi.

İşsizlik maaşı almak için hangi şartlar gerekir?

İşlerinden ayrılanların kısa bir süreliğine de olsa maddi destek almasını sağlayan işsizlik maaşı alabilmek için;

  • En son çalışılan iş yerinde sigortalı olarak en az 120 gün çalışılmış olması gerekiyor. Sigorta kapsamında olmayan çalışanlar için işsizlik maaşı verilmesi söz konusu değil.
  • Son 3 yıl içerisinde en az 600 günlük prim ödenmesi zorunluluğu var. Çalışanlar bu haktan yararlanabilmek için çalıştıkları dönemde mağdur olmamak için sigortalarını kontrol etmeliler.
  • İşçinin işinden kendi rızası ile ayrılmaması gerekiyor. Kendi rızası ile ayrılıp istifa edenler işsizlik maaşından faydalanamıyor.
  • Maaşı alabilmek için işten çıkarılmanın akabindeki 30 gün içerisinde İŞKUR şubelerine ya da İŞKUR internet sitesine başvurulması gerekiyor.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.