Ana SayfaEkonomiÇin 2017’de Büyümeyi Hedefliyor

Çin 2017’de Büyümeyi Hedefliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çin hakkında farklı kaynaklardan alınan bilgilere göre Aralık ayında gerçekleştirilen Merkez Ekonomik Çalışma Konferansı’nda belirlenen hedefler doğrultusunda 2017 yılı büyüme hedeflerini yüzde 6,5 civarında belirledi.

Dünyanın İkinci Büyük Ekonomisi

Çin hükümeti vatandaş sayısı ile olduğu kadar ekonomi alnındaki büyümesi ile de dünyada oldukça önemli yer tutuyor. Ülke dünyanın ikinci büyük ekonomisine sahip durumda bulunuyor. Geçen yıl elde edilen büyüme oranına bakıldığında yüzde 6,7 civarında bir bilgi elde ediliyor. Ancak bu yıl için hedeflenen büyüme oranı ekonomi üzerinde artan bir belirsizlik olduğunun göstergesi.

Riskleri Kontrol Altına Alıyorlar

Çin hakkında bilgi veren kaynaklara göre, kamu bankalarının verdiği krediler ve ekonomik büyümeyi destekleyen çalışmalar, kamu harcamalarındaki artışlar siyasi liderleri endişe içerisinde bırakıyor. Ülke yöneticileri ilerleyen zamanda borçluluk oranının yükselmemesi ve konut piyasasında balon oluşmaması için önlem almaya çalışıyor. Kaynaklar, merkez bankası tarafından belirlenen ‘’dikkatli ve nötr’’ politika duruşunun piyasa faizlerini arttıracağını belirttiler. Eğer süreç böyle işlerse kolay kullandırılan kredi koşulları sıkılaşacak ve para birimi puanın değerinin düşmesine yardım etmiş olacak. Çin bu uygulamalar ile riskleri kontrol altına almaya ve para politikasını sıkılaştırmaya çalışıyor.

Çin hakkında detaylı bilgiler veren kaynak, yapılan bu çalışmaların ülke de hakimiyet süren Komünist Parti’nin kongre öncesinde ortalığı süt liman yapma çalışmaları olduğunu belirtiyor. Kaynağa göre, kongre öncesinde ekonomik büyümeyi geçen yıl ile aynı seviyede tutmaya gayret gösteriyorlar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.