Ana SayfaEkonomiİlaç Devinden Ülkemize Milyar Dolarlık Yatırım

İlaç Devinden Ülkemize Milyar Dolarlık Yatırım

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

MENA bölgesinin en büyük biyoteknolojik ilaç firması olma özelliğini gösteren CinnaGen 2017 yılında Türkiye’ye fabrika kuracak. Tekirdağ’a kurulacak olan fabrika üretim, AR- GE ve ihracat merkezi olarak kullanılacak. Türkiye’de ilaç sektörüne katılacak olan CinnaGen, yerel ve bölgesel pazarlara Türkiye’deki yatırımı ile ulaşmayı planlıyor.

Merkezi İran’da bulunan ve biyofarmasotik ilaç üreten firma, Türkiye’de kuracağı fabrika ile sadece üretim ağını genişletmekle kalmayıp, yüksek teknolojisini de Türkiye’ye taşıyacaktır. CinnaGen’in kuracağı fabrika sayesinde Türkiye’nin cari açığının azalması, ihraç edilmek zorunda olunan kimi ilaçların temininin kolaylaşmasıyla birlikte, söz konusu ilaçların kamuya maliyeti de azalacaktır.

İhracata Büyük Katkı!

CinnaGen’in ülke ekonomisine yüksek miktarlarda katkısı olacağı düşünülüyor. Yapılan bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunan CinnaGen Kurucu Ortağı ve CEO’su Ferhat Farşi, CinnaGen’in üreteceği ilaçların şu an Türkiye’nin ithal ettiğini ve 1 milyar dolar civarında devletin para harcadığını söylemekte ve CinnaGen’in bu yatırımının Türk ilaç sektörüne teknolojik ürünlerin girmesi açısından önem arz ettiğini belirtmektedir.

Biyoteknolojik ilaç üretmek için yüksek teknolojiye ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Ferhat Farşi, biyoteknolojik ilaçların kimyasal ilaçlara göre fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirtti. Türkiye’de üretilecek ilaçlar için özellikle MENA bölgesinde, Avrupa’da ve Kuzey Afrika’da ihracat alanı yaratmayı ümit ettiğini dile getiren Farşi, bu gerçekleştiği takdirde yıllık 15 milyar doları aşkın ihracat hacmine sahip olunacağını söyledi.

Biyoteknolojik yatırımda insan gücünün ön planda olduğunu söyleyen Farşi, biyoteknolojinin diğer yatırımlara göre farklı bir yatırım olduğunu dile getirdi. Ferhat Farşi Türk ilaç sektörünün kimyasal ilaç sanayiinde gelişmiş olduğunu belirtirken, biyoteknolojik ilaç üretiminde dışa bağlı bir ülke olduğunu söyledi. Farşi, bu alanda yatırımlar bulunduğunu ve atılan adımların çok yeni olduğu söyledi.

İnsan kaynağımız var diyen Ferhat Farşi bu kaynağı Türkiye’ye getirmek istediklerini dile getirdi. Bunun yanı sıra teknik personel eğitmek istediklerini belirterek bu konu ile ilgili Türkiye’deki üniversitelerle işbirliği içerisinde olunabileceğini bildirdi. Farşi ürerim sürecinin başlaması ile öncelikle 100 kişilik bir istihdam ile başlayacaklarını dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.