Ana SayfaEkonomiGaranti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil’den Ekonomiye Dair Önemli Açıklamalar Geldi!

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil’den Ekonomiye Dair Önemli Açıklamalar Geldi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizin ekonomik olarak çalkantılı bir dönemden geçtiği aşikar. Bunda en önemli etkenlerden biri de dövizde gerçekleşen ralli. Reel sektör ekonomideki daralmadan yoğun şekilde etkilenirken, Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil’den ekonominin aktörlerine güven aşılayacak açıklamalar geldi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil; kamu tarafından alınan ekonomik tedbirlerin özel sektör tarafından da desteklendiğinin altını çizerek, bu birliktelikten sinerji doğmamasının mümkün olmadığını belirterek kimsenin karamsarlığa kapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, 2017 yılının 2016’ya göre daha iyi geçeceğini beklediklerini belirterek, bunun için önümüzdeki sürecin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Bahar aylarında ekonomide canlanma beklediklerini belirten Genel Müdür Ali Fuat Erbil, aksi beklentide pozisyon alanların kaybetmesinin muhtemel olduğunu dile getirdi.

Fed Kararları Etkili Olacak!

2016 yılının sadece Türkiye için değil global çapta çok zor bir yıl olduğuna dikkat çeken Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, bu durumdan doğal olarak ülkemizin de hat safhada etkilendiğine dikkat çekti.

2017 yılı için küresel çapta en belirleyici olan etkinin Fed kararlarından geçtiğini belirten Erbil, pozisyonunu Fed kararlarına göre alanların kazanacağına dikkat çekti. Fed’in 2017 yılında 3 kez faiz artırımına gitmeyi ön gördüğünü vurgulayan Erbil, bununla birlikte bu durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair soru işaretleri bulunduğuna dikkat çekti.

2017 yılında küresel ekonominin gidişatını büyük ölçüde Fed’in alacağı karalar ışığında şekilleneceğini belirten Erbil, bu kararları ön gören ve akabinde doğru okuyan ülkelerin ve kurumların kazanan taraf olacağının altını çizdi. Türkiye ekonomisinin de geçtiğimiz yıl en zorlu dönemi atlattığına inandığını belirten Erbil, 2017 yılında ekonomik gelişmenin hızlanmasına kesin gözüyle baktıklarını vurguladı. Kısa vadede ekonominin toparlanacağı beklentisinin piyasanın önemli isimlerinden duymak vatandaş için de moral kaynağı oluyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.