Ana SayfaEkonomiNutella Yetkilileri: Ürünümüz Hiçbir Ülkede Raflardan İnmedi

Nutella Yetkilileri: Ürünümüz Hiçbir Ülkede Raflardan İnmedi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son günlerde yazılı ve görsel basında oldukça ses getiren Nutella ile ilgili haberler sonrasında, şirketin Türkiye Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu. İddiaları kabul etmeyen yetkililer, iddiaların Türkiye’ye zarar verdiğini söylediler.

Güvenle Tüketilebilir

Çıkan haberlerde sonra açıklamada bulunan yetkililer, Nutella’nın en yüksek sağlık güvenli şartlarında üretildiğini, Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından yayınlanan açıklamaların genel olduğunu ve belirtilen parametrelerin yaygınlaşması için destekçi olduklarını, tüketicilerin ürünü güvenle yiyebileceklerini söylediler.

Palm Yağı Mevzuata Uygun

Ürünlerde palm yağı kullanılmasının Avrupa Birliği mevzuatlarına uygun olduğunu belirten yetkililer, EFSA’nın raporunda bulunan tüm yağların 200 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda işlem gördüğünde aynı etkileri gösterebileceğini, 50 yıldır ürünlerde palm yağı kullanıldığını söyledi. İddiaların İtalyan süpermarket zinciri Coop’un kendi ürünleri içerisindeki palm yağı içerenleri kaldırması ile başladığını belirten yetkililer aynı süpermarketlerde halen Nutella’nın satışının devam ettiğini söyledi.

En Büyük Zararı Türkiye Görüyor

Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu yaptığı açıklamada iddiaların asılsız olduğunu ve en çok Türkiye’ye zarar verdiğini belirtti. Gümüşlüoğlu, ‘’ Bu asılsız iddialar ülkemize zarar veriyor. Biz şeffaf bir şirketiz,bu gelişmeden sonra Manisa fabrikamızın kapılarını tüm halkımıza açıyoruz. Gelip kontrol edebilirler. Bütün işlemler kalite kontrol altında devam ediyor. Ferrero grubunun Türkiye’de 7 fabrika ve 1662 çalışanı var. Ülkemiz için önemli bir yatırımcı ve biz bu bağlantı ile Türk fındığını dünyaya gönderiyoruz. Üretim esnasında kullanılan fındıkların büyük bölümü Türkiye’den karşılanıyor. Hiçbir temele dayanmayan bu asılsız iddialar bizleri derinden yaralıyor ve en büyük zarar da Türkiye’ye geliyor’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.