Ana SayfaEkonomiTZOB Başkanı: İşsizliğe Çözüm Tarımda

TZOB Başkanı: İşsizliğe Çözüm Tarımda

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İşsizlik sorunu hakkında hükümetin yaptığı çözüm açıklamalarından sonra TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’da açıklamalarda bulundu. İşsizlik sorununa istihdam alanı oldukça geniş olan tarım ile çözüm aranması gerektiğini belirten Bayraktar, tarım alanında erkekler kadar kadınların da ön planda olduğunu ve istihdamın yüzde 45,2’sini kadınların oluşturduğunu söyledi.

Ekim Ayında Tarım İstihdamı Geriledi

Gelişen teknoloji ile birlikte, sanayileşme ve vatandaşların köyden kente göçlerinin artması ile her ne kadar azalsa bile tarımdaki istihdamın ağırlığını koruduğunu belirten Bayraktar, son bir yıl göz önünde bulundurulduğunda 5 ila 6 milyon kişiye istihdamın tarım ile sağlandığının altını çizdi.

Konuşmasında 2016 yılında tarım alanındaki istihdamı değerlendiren Bayraktar, Ocak ve Ağustos ayları arasında artışa geçen tarım istihdamının mevsim koşulları ve tarımsal faaliyetlerin azalması nedeni ile ekim ayında gerilme yaşadığını söyledi. Bunun geçici ve mevsimsel olduğunun, toprak ekim döneminde yatırım yapılması ve istihdam sağlanması durumunda bu sayının katlanarak artacağını belirtti.

Tarım İşsizliğin İlacı

Temmuz ayı itibari ile işsizliğin son yılların rekor seviyesine çıktığının altın çizen Bayraktar, ‘’ İşsizlik son yıllara göre rekor seviyeye ulaştı. Ancak tarım istihdamı Ekim ayında işsizliği yüzde 14’lerden yüzde 11’lere çekerek üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi. Ülkemizde tarım sektörü sağladığı istihdam oranı ile pek çok ülkenin toplam nüfusunu geçiyor. Bu yüzden tarım önemsenmeyecek bir durumda değil. Eğer dikkatli değerlendirilirse tarım işsizliğin ilacı olabilir’’dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.