Ana SayfaEkonomiEmekli Promosyonlarında İmzalar Atılmaya Başlanıyor

Emekli Promosyonlarında İmzalar Atılmaya Başlanıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emeklilere verilecek promosyon ödemelerinde son kulvara girildi. İlk görüşmelerde sadece kamu bankaları tarafından promosyon ödemesi yapılması planlanırken şimdi özel bankaların da devreye girdiği belirtiliyor. Birçok özel banka emekli maaşı müşterilerini elinden kaçırmamak için promosyon anlaşması imzalamaya razı oldu. 12 milyon emeklinin 5 milyona yakını maaşını özel bankalar aracılığı ile alıyor. İmzalar atıldığında maaşını özel bankalardan alan emeklilerde promosyon almaya hak kazanacak.

En Yüksek Promosyonu Ödeyen Kazanacak

İmzaların atılmasının ardından promosyon rekabeti de hızlanacağa benziyor. Bankalar arasında bu konuda net bir politika belirtilmemesine karşın en yük promosyon ödemesi vaat edenin en çok emekliyi bankasına çekeceği de kaçınılamayacak bir gerçek.

En Düşük Promosyon 300 TL Olacak

Maaşı bin TL’nin altında olan emekliler için 3 yıllık dönemde toplam 300 TL promosyon ödemesi yapılacağı belirtildi. Maaşı bin ila 2 bin TL arasında olan emeklilere 375 TL, maaşı 2 bin TL’nin üzerinde olan emeklilere ise 450 TL tutarında promosyon ödemesi gerçekleştirileceği basına yansıyan haberlerin arasında yer alıyor. Ancak bu rakamların taban uygulama olduğunu tekrar belirtmek gerekir. Daha fazla emekli ile çalışmak isteyen bankalar bu rakamların üzerine çıkacaktır.

Emeklilik İşlemleri de Hızlanacak

Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından yapılan açıklamada ise artık emeklilik işlemlerinin de hızlanacağı belirtildi. Mevcut durumda ortala 21 gün olan aylık bağlanma süresinin 10 güne kadar düşürülmesi hedefleniyor. Bu noktada SGK tarafından altyapı çalışmalarına ağırlık verilmiş durumda. İnternet üzerinden randevu alarak emeklilik işlemlerinin hızlı ve zamanında yapılması planlanan işlemlerden biri.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.