Ana SayfaEkonomiKanal İstanbul’a Büyük Destek Geliyor!

Kanal İstanbul’a Büyük Destek Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

SACE CEO’su Alessandro Decio, 2017 yılında Türkiye ile İtalya arasındaki ticarette 400 milyon Euro’yu aşkın kredi hacmine ulaşmayı amaçladıklarını bildirdi. SACE İtalya’nın ihracat kredisi kurumudur. SACE hali hazırdaki portföyü içinde Türkiye’yi en öncelikli 3 pazarından biri olarak ifade etmekte. Diğer 2 ülke ise Arap ülkeleri ve Brezilya. SACE’nin Üst Yöneticisi Alessandro Decio Türkiye ile ticari ilişkiler ve yatırım ilişkilerinin ilerlemesi ve genişlemesi için çalıştıklarını dile getirerek, 2017’de kredi ticareti hacminin 400 milyon Euro civarına ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

Alessandro Decio, Türkiye’deki sigortalı faaliyet hacminin 2,8 milyon Euro civarında olduğunu söyleyerek, Türkiye’deki fırsatları değerlendirmek için olumlu olduklarını dile getirdi. Büyüme planlarını anlatan Decio, 2015’te 400 milyon Euroluk kredi garantisi verildiğini, 2016’da 200 milyon Euroluk hacim belirlendiğini ve 2017’de ise hedefin 400 milyon Euroluk hacmin aşılmak istendiğini belirtti.

Kanal İstanbul Vizyon Proje!

SACE’nin esas itibari ile ihracat yapan İtalyan şirketlerine finansman sağladığını belirten Decio, 25 bin civarında İtalyan şirkette 200’e yakın ülkede hizmet verdiklerini vurguladı. 80 milyar Euro civarındaki kredi portföyüne garanti veriyoruz diyen Decio, bu kapsamlı hizmette karlılık oranlarını koruduklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl yüzde 50 oranında portföyünü büyüten SACE, sermaye getiri oranını yüzde 6 olarak açıkladı. İlerleyen yıllarda da SACE’nin çift haneli rakamlarda büyümesini öngördüklerini söyleyen Decio, bu büyüme içerisinde Türkiye’ye önem verildiğini dile getirdi. Decio, bin 500 civarındaki İtalyan şirketinin Türkiye’ye yönelik pazar faaliyeti bulunduğunu belirtti. SACE Üst Yöneticisi Alessandro Decio, Türkiye’nin ulaşım ağı kapsamında giren projeleriyle ilgilendiklerini ve bazı projelerde İtalyan şirketlerin de yatırımcı olarak yer aldığını söyledi.

Türkiye ile iş yapmak isteyen İtalyan şirketlerine Türkiye’ye uzun vadeli bakmaları gerektiğini söyleyen Decio, şirketleri desteklediklerini belirtti. Decio, özel sektör ve kamu işbirliği ile hayata geçirilmesi planlanan, İstanbul’a 3. hava limanı, Kanal İstanbul gibi projelere destek verebileceklerini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.