Ana SayfaEkonomiCumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi!

Cumhurbaşkanı Müjdeyi Verdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Aksaray’da gerçekleşen bir toplu açılış törenine katılan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yatırımlar hakkında müjde verdi. 

Uzun bir süredir yapımının gerçekleştirildiği doğalgaz basım ve depolama tesisi için çalışmaların sona erdiği açıklandı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ın katılımı ile gerçekleşen toplu açılış töreninde yapılan konuşmalar yeni yatırımların habercisi olarak ifade edildi. Yastık gazının basılması için Tuz Gölünün altına inşa edilen yeni doğalgaz depolama sisteminin enerji sistemleri için etkili sonuçlar doğuracağı açıklandı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalarda büyük bir müjde daha verildi. 

Yeni yatırımın hayata geçirilmesinin ardından depolamanın çılgın projesi adı altında muhteşem bir çalışmanın yapılması planlanıyor. Yeni yapılan tesisin açılışı sonrasında günlük olarak gerekmesi halinde 44 milyon metreküp doğalgazın şebekeye sorunsuz bir şekilde verilebileceği açıklandı. Bu sistemde enerji anlamında yeni bir soluk getirilerek çalışmaların çok farklı bir boyuta taşınması için adımlar atıldı. Depolama sistemi ile birlikte enerjide adeta çağ atlatılması planlanıyor. Cumhurbaşkanı tarafından verilen müjde sonrasında açılış törenine katılmadan hemen önce imzaların atıldığı ve hayırlı olmasının temenni edildiği açıklandı. 

Vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı açıklamalarında ‘Açılış töreninde ilk olarak sizlere müjde vermek istiyorum. Enerji depolamasının sağlanacağı yeni bir sistem oluşturulacak. Daha önce 44 milyon metreküp doğalgazın depolanması için yaptığımız çalışmayı bir tık daha ileri taşıyarak bu sefer depolama miktarını 1.2 milyar metreküp olarak belirledik. Ancak bu durumunda eksik kaldığını ve daha ileri taşımamız gerektiğini düşünerek 5.4 milyar metreküpe taşımaya karar verdik. Bu konuda 2 milyar dolar maliyetinde yeni bir çalışmanın devreye sokulmasına karar verdik’ ifadelerini kullandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.