Ana SayfaEkonomiİŞKUR, 3 Bin İş ve Meslek Danışmanı Kadrosu Talep Etti

İŞKUR, 3 Bin İş ve Meslek Danışmanı Kadrosu Talep Etti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş ve meslek danışmanlarına Müjde!

Sertifikalarını alma hakkı kazanan fakat bir türlü atamaları çıkmayan iş ve meslek danışmanlarının atanması için yeni bir umut doğdu. Bu kapsamda İŞKUR harekete geçerek, Maliye Bakanlığı bünyesinden iş ve meslek danışmanı gençler için 3 bin kişilik kadro talep etti. Söz konusu kadronun verilmesi halinde 3 bin iş ve meslek danışmanı işsizlerle bire bir görüşerek, işsizlerin sorunlarına çözüm üretmeye çalışacak. Maliye Bakanlığı İŞKUR’un bu talebini onaylarsa 3 bin iş ve meslek uzmanı hem istihdam edilecek hem de istihdam bekleyenlere umut olacak.

Alınan bilgilere göre 3 bin kişilik iş ve meslek uzmanı öncelikle 270 bin civarında olan ve personel bekleyen işlere, personel seçiminde destek verecek. İstihdam seferberliğe kapsamında iş bulmayı bekleyen kişilerle işvereni bir araya getirecek projeyle yüzlerce genç yeni işlerine kavuşturulacak.

İŞKUR “istihdam seferberliği” kapsamında önemli bir konuma sahip olarak çözümler üretmeye çalışacak. Bu süreçte İŞKUR’un ihtiyaç duyduğu personel sayısı yükselirken, İŞKUR Bakanlıktan öncelikle açık personelin olduğu kadroların kapatılmasını istendi. İş ve meslek uzmanlarının İŞKUR’a maliyetiyse on iki milyar TL’yi bulacak.

3 MİLYAR KAYNAK AYRILDI

İŞKUR tarafından yapılan açıklamaya göre 2017 yılında hayata geçirilecek uygulamalar için toplam 3,1 milyar liralık kaynak ayrıldı. Eğitim programları kapsamında yaklaşık 500 bin kişi farklı eğitimlerden geçerek, iş hayatına daha donanımlı olarak başlayacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.