Ana SayfaGündemŞirketlerin Kredi Notuna Yeni Etki!

Şirketlerin Kredi Notuna Yeni Etki!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Şirketlerin kredi notlarında artık dünyaya katmış oldukları değer ve kurumsal sosyal sorumluluk projeleri de aktif rol oynayacak. 

Kurumsal sosyal sorumluluk son zamanlarda en çok karşımıza çıkan terimler arasında yer almaya başladı. Adından anlaşıldığı gibi şirketlerin kurumsal olarak vatandaşlar üzerindeki etkileri, sosyal ve kültürel çalışmaları, ilişkilerin düzeyleri,toplumsal konularda sorumluluk sahibi ve etik olarak olaylara yaklaşıp yaklaşmamaları ve toplumsal konularda ilgili olup olmadıkları konusunu kapsıyor. Artık şirketlerin kredi notu hesaplanırken kurumsal sosyal sorumluluk projeleri de gündeme gelmeye başladı. 

Şirketlerin kredi notu hesaplanırken eskiden olduğu gibi sadece mali durumları göz önünde bulundurulmuyor aynı zamanda şirketlerin dünyaya, paydaşlarına ve vatandaşlara katmış olduğu değerlerin göz önünde bulundurulmasına karar verildi. Artık kredi notları tüm detaylarla birlikte inceleme altına alınacak. Uluslararası değerlendirme şirketleri tarafından yapılacak olan değerlendirmelerin ardından kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin ne kadar süredir uygulandığı ve uygulama sonrasında ne gibi değerler kattığının incelenmesi planlanıyor. 

Sosyal sorumluluk projeleri ile markaların ve şirketlerin itibarlarının ve değerlerinin de yükseltilmesi bekleniyor. Şirketler tarafından uygulanan sosyal sorumluluk projeleri uluslararası alanda şirketlerin bir kimlik kazanmalarını ve bir anlamda bir süt lige transfer olmalarını sağlıyor. Çalışanlarının bağımlılığını ve sadakatini kazanmak açısından da etkili bir çalışma olduğu düşünüldüğü için şirketlerin bu sayede her iki anlamda da kazanması bekleniyor. Yeni dünya düzeni içerisinde artık danışmanlık şirketleri ödenen maaş miktarlarına değil şirketin sosyalliğine ve almış olduğu sorumluluklara bakıldığından dolayı kredi imkanlarının bu tür şirketler için biraz daha geliştirilmesi planlanıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.