Ana SayfaSigortaSigorta Acenteleri̇ KOBİ Statüsüne Geçti

Sigorta Acenteleri̇ KOBİ Statüsüne Geçti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sigorta Acenteleri̇ de KOSGEB Desteklerinden Yararlanacak

ATO tarafından yapılan talepler doğrultusunda yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeyle birlikte sigorta acentelerinin KOSGEB tarafından verilen desteklerden yararlanma imkanının önü açılmış oldu.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Başkan Baran Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret ettiğini ve sigorta acentelerinin de KOBİ konumuna alınmasını talep ettiğini ifade etti. Görüşme sırasında Başbakan Yıldırım’ın talep hakkında gerekli talimatı verdiğini belirtti.

Konuyla ilgili yapılan çalışmalar tamamlandı ve Faruk Özlü ATO ziyaretinde, sigorta acentelerinin KOBİ statüsüne alındığını ATO Başkanına iletti. Faruk Özlü 15 Şubat 2017 tarihinde ATO’ya ziyaret düzenlemişti. Ziyaretinde KOSGEB’in istediği şartlar çerçevesinde sigorta acentelerinin de KOSGEB desteklerinden yararlanabileceğini söyleyen Bakan Faruk Özlü, sigorta acente sahiplerinin derin bir nefes almasını sağladı.

Yurt çapında şu anda 16 bin kadar sigorta acentesinin olduğunu açıklayan ATO Başkanı Baran, “Bu da 16 bin ihtiyaç sahibi acentenin rahatlaması demek” ifadelerini kullandı. KOSGEB tarafından küçük işletmecilere sağlanan tüm desteklerden sigorta acentelerinin de yararlanma hakkı elde edildiğinin altını çizen Baran, zor durumda olan acente sahiplerinin yeni umudu oldu.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran yapılan düzenlemenin talimatını veren Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti. Bunun yanında sigorta acentelerinin KOBİ konumuna alınması için gerekli düzenlemeyi yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü’yü de unutmadı.

Düzenlemenin yapılarak sigorta acentelerinin KOBİ kapsamına alınmasıyla birlikte, binlerce acente daha ucuz finans kaynağına ulaşma imkanı elde etti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.