Ana SayfaEkonomiEvlerin Fiyatı Yeniden Belirlenecek

Evlerin Fiyatı Yeniden Belirlenecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ev alacakların ya da satacakların en büyük problemlerinden biri olan gayrimenkullerin gerçek değerlerinin belirlenmesi konusunda son noktayı devlet koyacak. Maliye Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir araya gelerek gayrimenkullerin gerçek değerlerini ortaya koyacak standartlar belirleyecekler.

Resmi İşlemleri de Netleştirecek

Gayrimenkul alım satımlarında alıcı ve satıcı arasında değer biçilmesi sorunu olduğu gibi tapuda düşük harç ödeme sorunu da yaşanıyordu. Yeni yapılan düzenleme ile bu sorunun da önüne geçilmiş olacak. Yapılacak düzenlemeye göre her ilçenin ve şehrin konut değeri yeniden belirlenecek. Gayri menkul alım satımlarındaki tartışma konusunu ortadan kaldıracak bu uygulamada izlenecek net yol haritası bu ay sonu itibari ile ortaya çıkacak. Alım satımlarda yaşanan problemlerden biri olan düşük harç ödeme olayı da böylelikle sona ermiş olacak. Belediyelerde mevcut sistemde kullanılan emlak rayiç bedeli yerine ülke geneli için değer haritaları oluşturulacak ve buna göre ödeme alınacak.

Şubat Sonu

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenecek Gayrimenkul Değerleme Çalıştay’ı 27 Şubat 2017 ve 3 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. Gerçekleşen çalıştaydan sonra arsa ve konut almak isteyenler için belediye, banka ve emlak şirketleri tarafından belirlenen değerlere sabit standartlar getirilecek.

Hastane ve AVM Kriter

Ev ve arsanın fiyatı belirlenirken yakında bulunan metro, okul, hastane, alışveriş merkezi gibi yerlere olan uzaklık dikkate alınacak, evin ana cadde üzerinde olup olmaması, imar hakkı ve kat izni gibi detayları gayrimenkulün değerini belirlemede önemli kriter olarak geçecek. Aynı sistemin Avrupa Birliği2nde uygulandığını belirten yetkililer yakın zamanda bu sistemin işleyeceğini belirtiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.