Ana SayfaEkonomiMobilyanın Başkenti Memnun

Mobilyanın Başkenti Memnun

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sektörleri hareket geçirmek için yapılar çalışmalar arasında olan ÖTV ve KDV indirimleri sonuçlarını vermeye başladı. Mobilyanın başkenti olarak bilinen İnegöl’den KDV indirimi sonrası sektörün hareketlendiği ve tüketicinin mağazaların yolunu tuttuğu bilgisi geldi. Yüzde 10 oranında yapılan KDV indiriminin tüketiciyi etkileyeceğini düşünen sektör temsilcileri yanılmadı, öncesinde alımlarını erteleyen ve çekimser davranan tüketiciler KDV indiriminden faydalanmak için artık alacakları ürünleri daha erken almaya başlıyorlar. Özellikle düğün sezonlarında artan beyaz eşya ve mobilya alışverişinde düğün zamanı beklenmeden alışverişler yapılmaya başlandı.

Kampanya ve Vadeler Cazip

Yapılan KDV indirimi yanında yapılan kampanya ve vade seçenekleri ile de tüketicileri kendisine çekmeyi başaran mobilyacılar şimdilik gidişattan memnun görünüyor. Hem üreticinin hem tüketicinin memnun olduğunun gözlendiği sektörde 3 ay boyunca yüzde 18 oranından yüzde 8 oranına düşürülen KDV fırsatından yararlanmak isteyenler mağazaların yollarını aşındırıyor.

15 günde Büyük Artış

Konu hakkında açıklamada bulunan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, KDV indiriminin yapılış zamanının çok önemli olduğunu, mobilya sezonunun henüz başında olunduğu için tüketicilerin bu fırsattan daha çok faydalanacağını söyledi. Son 15 günlük zaman diliminde ziyaretçi sayılarının arttığını belirten Uğurdağ, KDV indirimi ile daha canlı bir ekonomiye sahip olunacağını sözlerine ekledi.

Motivasyon Sağladı

Sezon başında böyle bir konu ile hareketliliğin yaşanmasının aynı zamanda psikolojik motivasyon sağladığını belirten Uğurdağ, KDV’nin 3 aylık gibi bir süreç için bile olsa yüzde 18’den yüzde 8’e düşmesinin çok büyük bir hareketliliğe sebep olduğunu söyledi. KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdiği gibi siparişlere yetişemeyen üreticilerin yeni eleman alarak istihdam sağlamasına da neden olacağa benziyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.