Ana SayfaEkonomiTürk Yatırımcıların Liman Sayısında ki Muhteşem Yükselişi

Türk Yatırımcıların Liman Sayısında ki Muhteşem Yükselişi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

HEDEF 50 LİMAN

Yurt dışında yatırım yapan şirketlerin yatırımları 2 milyar doları geçti. Toplamda 29 limana ortak veya işleticiliği ile faaliyet gösteren şirketlerin önümüzde ki yıllarda ki hedefi liman sayısını 50 limana yükseltmek.

Türkiye’nin önemli dış yatırımcılarından Yılport Holding işlettiği 20 limandan 14’ ünü yurtdışında bulundurarak bu alanda zirvede yer almakta. Yılport Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, son yaptıkları yatırımlar hakkında konuşarak ABD’ da bulunan en büyük liman operatörü Ports America’nın ihalesine katıldıklarını ve bu ihalede ikinci turu da başarılı bir şekilde geçtikleri ayrıca görüşmelerin devam ettiğini belirterek yatırımların bunlarla sınırlı kalmayacağını ve yeni yatırımlarınında olacağını söyledi.

GLİ’DE LATİN AMERİKA’DA LİMAN ARIYOR

Yılport Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, asıl hedeflerinin 2025 yılına kadar dünyadaki liman şirketleri arasında ilk 10 şirket arasına girebilmek olduğunu belirterek şu sıralarda da Latin Amerika ve Afrika’da liman görüşmeleri yaptıklarını sözlerine ekledi.

Liman sektörünün önde gelen bir diğer şirketi Global Liman (GLİ)’ da Latin Amerika’da liman arayışında olduğunu açıkladı. GLİ’nin CEO’su Emre Sayın açıklamalarında hedeflerinin 28 liman işletmesine ulaşmak olduğunu ve bunun için yakın zamanda 500 milyon dolarlık daha yatırım yapacaklarını belirtti. Havana’da birden fazla liman almayı planladıklarını, Karayipler ve Uzakdoğu’da yatırımlar yaparak güçlerini yükseltmek istediklerini de aktaran Sayın konuşmasını noktalamış oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.