Ana SayfaEkonomiAB Fonundan Kırsala 400 Bin Euroluk Destek

AB Fonundan Kırsala 400 Bin Euroluk Destek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kırsaldaki İşsiz Gençlere Eğitim!

Kırsal bölgelerde yaşayan gençlere yönelik yeni bir proje için düğmeye basıldı. Hükümet söz konusu bölgelerde yaşayan ve kendi projesini üreten gençlere AB fonundan destek vermeye hazırlanıyor. Bu kapsamda fondan sağlanacak destek miktarı ise 400 bin euroyu bulacak. Projesini üreten gençlere yerel yönetimler de bazı kolaylıklar sağlayacak.

Hükümetin “kendi projeni üret” projesinden 15 ile 29 yaş aralığında olan genç girişimciler yararlanacak. Proje kapsamında kırsaldaki gençlere eğitimler verilecek. Girişimciliği kapsayan eğitimlerde, becerilerin arttırılması sağlanacak. Eğitimlerini tamamlayan gençlerin iş yaşamına başlamasını sağlayacak projeye istihdama yönelik çalışmalar yapan kurum ve kuruluşlarda destek verecek.

ANKARA’DA BİR ARAYA GELDİLER

İŞKUR’un öncülüğünde Ankara’da bir araya gelen istihdam uzmanları, eğitimini tamamlamış ve işsiz olan gençleri masaya yatırdı. Toplantıya Avrupa’dan gelen istihdam uzmanları da katıldı. Toplantıda konuşan İŞKUR Genel Müdür Vekili Ali Özkan istihdam edilemeyen ve eğitimlerini tamamlamış gençlerin iş hayatına kazandırılması gerektiğine işaret ederek, “2005 yılından bu güne bu durumda olan gençlerin sayısı yüzde 43,6 seviyesinden, yüzde 24 oranına indi” dedi.

Bu konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ali Özkan, üniversitelerle sanayi arasında köprü vazifesi gören kurum çalışmalarına hibe verileceğini açıkladı. Gençlerin iş sahibi olmasını sağlayacak eğitimlerle gençlerin projeleri hayata geçecek ve gençler iş sahibi olacak.

Kırsal bölgelerdeki gençlere yönelik verilen eğitimlerle birçok gencin iş sahibi olduğuna işaret eden Ali Özkan, “Programlara katılan gençlerin dörtte üçü iş başı yaptı” dedi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.