Ana SayfaEkonomiYabancıya Konut’ta KDV Yok Ama Şart Var!

Yabancıya Konut’ta KDV Yok Ama Şart Var!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, yabancıların Türkiye’den konut alması durumunda işleyecek prosedür hakkında bilgi verdi. Yabancıların ülkemizde konut satın alması durumunda KDV ödemesi gerçekleşmeyeceğini belirten Ağbal, şart olarak konutun 1 yıldan önce satışa sunulmamasının olduğunu söyledi. Aldığı evi daha kısa sürede satmak isteyenlerin bu haktan yararlanamayacağının altını çizen Ağbal, bu konuda inisiyatif konusunda çalışmaların devam ettiğini yakın zamanda yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için de geçerli olabileceğini söyledi.

Yabancıya Konutta KDV Yok

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada yurtdışından Türkiye’ye yerleşmek için ya da yatırım amaçlı konut alan yabancı vatandaşların KDV ödemeyeceğini belirten Ağbal, şahısların bu haktan yararlanabilmesi için satın aldıkları evi en az 1 yıl elinde tutması gerektiğini, evi satmak istediği taktirde bu KDV hakkını kaybedeceği için başta satın alırken ödemediği KDV’yi satış döneminde vergi dairesine ödemek zorunda kalacağını söyledi.

Yurt Dışındaki Türkler

Aynı imkândan yakın zamanda yurt dışındaki Türk vatandaşlarının da yararlanacağını belirten Ağbal, konunun netleşmesi için Genel Kurul’da gündeme getirileceğini ve bu konuda bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Yapılandırmada Tahsilat Güzel

Yeniden yapılandırmada vatandaşın hassasiyet gösterip tahsilatların ertelenmiş olmasına rağmen ödeme yaptıklarını belirten Ağbal, ocak ayında bu konuda dikkat eden vatandaşların 1,5 milyar liralık bir tahsilat yapılmasını sağladıklarını söyledi.

Başka Sektörde Vergi İndirimi Yok

Beyaz eşya ve mobilya sektöründe yapılan indirimlerin hem üretici hem de tüketici açısından çok önemli olduğunu ve sonuçta ekonomiye olumlu katkısının olacağını söyleyen Ağbal, bu sektörlerin dışında başka sektörlerde bir vergi indiriminin söz konusu olmadığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.