Ana SayfaEkonomiKarayolu İhracatında 1 Milyon 517 Bin Sefer Düzenlendi!

Karayolu İhracatında 1 Milyon 517 Bin Sefer Düzenlendi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçen yıl gerçekleştirilen ihracatın büyük bir kısmı kara yolu üzerinden gerçekleştirildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri incelendiğinde geçen yıl toplamda 142 milyar 606 milyon dolar ihracat yapıldığı bilgisine ulaşılıyor. Pek çok farklı sektörlerde gerçekleştirilen bu ihracatın kara, hava ve deniz yolu ile sevkiyatı gerçekleşti. Alınan bilgilere göre ihracatın yüzde 55’i deniz yolu ile gerçekleşirken, yüzde 12,4 ü hava yolu ile, yüze 0,4’ü demir yolu ile yüzde 0,7’si ise diğer yollar ile gerçekleşti. Deniz yolundan sonra en sık kullanılan sevkiyat türü olan karayolu ile ihracat oranı ise yüzde 31,4 oranında gerçekleşti.

45 Milyara Yakın

Yapılan ihracatların yüzdelik oranları yanında değer tutarı incelendiğinde ise, 2016 yılında kara yolu ile gerçekleştirilen ihracat tutarının 44,8 milyar dolar olduğu bilgisi elde ediliyor. Bu orandaki ihracatın gerçekleşmesi için toplamda 1 milyon 517 bin sefer düzenlendi. Alınan bilgiler ışığında bakıldığında tır başına 30 bin dolarlık ihracat değeri oluştuğu bilgisine ulaşıyor.

Ürdün’e İhracatta Rekor Artış

Geçen yılın ihracat oranları incelendiğinde Türkiye plakalı araçlar ile gerçekleştirilen ihracat oranının yüzde 79 olduğu ve yüzde 63 oranında Pazar payı elde edildiği öğreniliyor. Geçtiğimiz yıl 436 bin 364 tır seferi ile Irak Türk araçların yaptığı ihracat taşımalarında ilk sırada yer aldı.

Ülkeler arası kıyaslama yapıldığında ise Türk plakalı araçların ihracat taşımalarında en çok artış yaşanan ülkenin Ürdün olduğu görüldü. 2015 yılında sadece 65 ihracat seferi düzenlenen ülkeye 2016 yılında ise 428 sefer düzenlendi ve yüzde 588 oranında artış yaşandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.