Ana SayfaEkonomiZeytinde Türkiye ve Tunus Rüzgarı Esecek!

Zeytinde Türkiye ve Tunus Rüzgarı Esecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Zeytinde Ortak Karar Verilecek

Türkiye dünya zeytin ve zeytinyağı pazarına Tunus’la birlikte açılmayı planlıyor.

Türk zeytinyağı ihracatçılarıyla Tunuslu iş adamları sektörde birlikte hareket ederek, Pazar paylarını arttırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Türk zeytinyağı ihracatçılar birliği yetkilileriyle Tunus zeytin üreticileri birliği yetkilileri bir araya geldi. 13 kişiden oluşan Tunus heyetini EZZİB Başkanı Davut Er kabul etti.

Yapılan görüşmede Türk ihracatçılar ve Tunuslu İhracatçıların iş birliği konusunda görüş alış verişi yaptığı öğrenildi. İki ülke dünya zeytinyağı pazarında ortak hareket ederek, pazardaki yerlerini sağlamlaştırmaya çalışacak denildi.

EZZİB Başkanı Davut Er yaptığı açıklamada “Türkiye ile Tunus dünya pazarına yüzde 15’lik katkı sağlıyor” dedi.

Ülkemizden dünyaya ihraç edilen zeytinyağı miktarının yıllık ortalamasının 33 bin ton dolaylarında olduğunu ifade eden Er, kahvaltıların vazgeçilmez besini olan zeytinin ise 75 bin ton civarında ihraç edildiğini kaydetti. Son iki yıllık ihracat rakamlarının düşük olduğuna da değinen Er, bu sene içerinde yıllık ortalama ihracat seviyesine yeniden çıkmayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Davut Er yeni yılın ilk ihracat miktarlarının hedefi yakalayacağının belirtisi olduğunu söyleyerek, “2017’den umutluyuz” dedi.

Türkiye’de zeytin üretimi ve zeytin ürünleri özellikle Ege ve Marmara’da yoğun olarak üretiliyor. Bu bölgeler yanında 41 farklı kentte zeytin üretimi yapılıyor. Türkiye’de bakanlık tarafından tescillenmiş toplam 90 farklı zeytin türü bulunuyor. Tescil işlemi yapılmamış zeytin türü ise 200’ü geçiyor.

90 MİLYONDAN 170 MİLYON ADETE YÜKSELDİ

EZZİB Başkanı Er zeytin üretiminde 12 sene içerisinde neler yaşandığına dair bilgiler paylaştı. “Söz konusu dönemin başlangıcında Türkiye’de 90 milyon adet zeytin ağacı bulunmaktaydı. Bu günkü ağaç sayısına baktığımızda ise, bu rakam 170 milyonu geçti” diyen Başkan Er, hedeflerinin en fazla sofralık zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan ülke konumuna yükselmek olduğunun altını çizdi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.