Ana SayfaEkonomiUlaşım Hizmetlerine Yenileri Eklendi! İstanbul’daki Trafik Çilesi Bitti

Ulaşım Hizmetlerine Yenileri Eklendi! İstanbul’daki Trafik Çilesi Bitti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yavuz Sultan Selim Köprüsü FSM Trafiğini Yüzde 80 Rahatlattı

Arka arkaya hizmete açılan ulaşım projeleri İstanbul’un trafik çilesine son verdi. İBB, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün hizmete girmesiyle birlikte FSM Köprü trafiğinin yüzde 80’lik oranda rahatladığını açıkladı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsündeki trafik yoğunluğu ise Avrasya Tüneli sayesinde yüzde otuz seviyesinde hafifledi.

Geçen yılın sonunda ve 2017 yılının başında İstanbul’a yönelik yapılan ulaşım hizmetlerine yenileri eklendi. Hizmete açılan projeler ardından İBB Ulaşım Daire Başkanlığı, İstanbul’un trafiğini değerlendiren açıklama yaptı. Başkanlığın yaptığı araştırmada FSM Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafik akışı, Trafik Yoğunluk İndeksi modeliyle incelendi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü FSM Köprüsündeki Seyahat Süresini Kısalttı

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete giriş tarihi ile öncesindeki durumu karşılaştırdı. Geçen yılın Ocak ve Ekim aylarını kapsayan incelemede FSM Köprüsündeki yolculuk süresinin Avrupa yakasından Anadolu’ya geçişlerde yüzde 42’lik oranda kısaldığı belirtildi. Anadolu yakasından Avrupa’ya geçiş süresi ise yüzde 28 oranında düşüş kaydetti.

Avrasya Tüneli Trafik Akışına Olumlu Katkı Sağladı

Avrasya Tüneli de İstanbul trafiğinin rahatlamasına neden oldu. buna göre tünelin hizmete giriş tarihi öncesindeki ekim ile aralık ayı baz alındığında tünele entegre edilen karayollarında trafik akışı ciddi derecede hızlandı.

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul trafiğinde gelinen son durumu kamuoyu ile paylaştı. Yeni ulaşım hizmetlerinin devreye girmesiyle trafik akış hızında rahatlamanın hissedilir boyutta olduğunun altı çizildi. Bunun yanı sıra söz konusu köprülerde seyahat etme süresi de eskisine oranla yaklaşık yüzde yirmi kadar kısaldı denildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.