Ana SayfaEkonomiTersane Sayısı Yüzde 100 Arttı

Tersane Sayısı Yüzde 100 Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son 14 yıl içerisinde yapılan çalışmaların oldukça önemli olduğunu ve tersanecilik konusunda da ilerleme kaydedildiğini belirten Gemi Sanayicileri Derneği (GESAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökalp, yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini ve aktif tersane sayısında büyük artış yaşandığını söyledi. 2002 yılında ülke genelinde aktif olarak faaliyet gösteren tersane sayısının 37 olduğunu bu sayının 14 yıllık zaman dilimi içerisinde 2’ye katlanarak 79 adete ulaştığını belirten Gökalp, bu artışın hem ekonomiye hem de istihdama büyük katkısı olduğunu, yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar vermesinin vatandaşlar ve ülkemiz için çok önemli olduğunu söyledi.

49 Milyon Dolar İhracat

2016 yılı verileri incelendiğinde gemi ekipman ihracatının 49 milyon dolar civarında olduğunu belirten Gökalp, faal tersane sayısının artmasının hem ihracat oranlarını yükselteceğini hem de istihdamda büyük imkân sağlayacağını bu konuda çalışmaların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa’nın İhracatı 12 Milyar Avro

Türkiye’deki 49 milyon dolar ihracatın Avrupa’nın pastadan aldığı payın yanında çok ufak kaldığını belirten Gökalp, istihdam sayısı ve ihracatın paralel ilerlediğini belirtti. Avrupa’da 22 bin 412 adet gemi ekipmanı firması bulunduğunu ve bu firmaların 241 kişinin istihdamını sağladığını belirten Gökalp, ihracat tutarın buna paralel olarak 12 milyar avro olduğunu söyledi.

Yüzde Yüz Artış

Tersane sayısında yüzde 100 artış yaşandığını ve 37 olan faal tersane sayısının 2016 yılı sonu itibari ile 79’a ulaştığını belirten Gökalp, tersanelerin Batı Karedeniz ve Marmara’da yoğunlaştığını halen 49 tersanenin yatırım aşamasında olduğunu söyledi. Yaşanan bu artışın 49 projenin tamamlanması ile devam edeceğini belirten Gökalp, ihracat oranlarında da artış beklendiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.