Ana SayfaEkonomiArı Üreticileri Uyarıldı! Yerli Arı Tek Çözüm

Arı Üreticileri Uyarıldı! Yerli Arı Tek Çözüm

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yalancı Bahar Arıların Sonu Oluyor

Uzmanlar arı üreticilerine yönelik uyarılar yaptı. Yalancı bahara aldanan arıların toplu ölümüyle karşı karşıya kalan üreticilere yerli arı tavsiye edildi.

Yalancı bahar hakkında açıklamalar yapan Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Oskay, arı üreticilerinin bu konudaki çözümünün yerli arıdan geçtiğinin altını çizdi.

YALANCI BAHARA DİKKAT!

Kış ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde yüzünü gösteren güneş arı üreticilerinin kabusu oldu. Güneşe aldanan arılar polen ve nektar bulabilmek için kovanlarından ayrılmaya başladı. Arıların kovanlarından çıkması ise arı ölümlerini beraberinde getirdi. Soğuk havaya dayanamayan arılar toplu olarak ölmeye başladı.

“BAL ARILARINI KORUMALIYIZ”

Devrim Oskay işte bu noktaya işaret ederek, “Arıcılık faaliyetlerinden özellikle bal üreten arıları koruma altına almamamız gerekli. Arıcılık sektöründe ilerlemek zorundayız. Bu noktada yerli arı üretimine gereken önemi vermeliyiz” dedi.

“TOPLU ÖLÜMLER UYGUN ŞARTLARIN SAĞLANMASIYLA ENGELLENEBİLİR”

Türkiye’deki arıcılığı değerlendiren Oskay, kış aylarında yaşanan toplu arı ölümlerinin önemini vurguladı. Bu noktada üreticileri ikaz eden Oskay, “Arıların bakım ve ihtiyaçlarını eksiksiz olarak karşılamanız gerekiyor. Hastalıklar mücadele ve diğer şartların uygun hale getirilmesi, toplu arı ölümlerinin önüne geçecektir” ifadelerini kullandı.

ZİRAİ İLAÇLARA DİKKAT!

Devrim Oskay açıklamasında zirai ilaçların arıcılığa büyük zarar verdiğini de belirterek, “Üreticiler bu arazilere kovanlarını koymamalı. Kovanlar doğal şartlara sahip arazilere bırakılmalı” dedi.

ARILARIN KIŞ AYLARINDA BESLENMESİ GEREKİYOR

Arıcılık faaliyetlerinde üreticilere yönelik uyarılarını, arıların beslenmesi noktasına açıklık getirerek tamamlayan Oskay, kış mevsiminde arılara şeker şurubu verilmesini tavsiye etti. Şekerin ise pancar şekeri olması gerektiğini ifade eden Oskay, “yavru arıların beslenebilmesi için polen keki de oldukça önemli. Bu besinlerle yavrular daha verimli hale getirilebilir” şeklinde konuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.