Ana SayfaEkonomiTrabzon İhracatta Sınır Tanımadı

Trabzon İhracatta Sınır Tanımadı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonominin oldukça zorlu geçtiği 2016 yılında Trabzon dünyanın tüm kıtalarına ihracat yaparak, ihracat yaptığı ülke sayısı ve ihracat tutarının yükseltti. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından açıklanan 2016 yılı verileri incelendiğinde Trabzon’un 2016 yılında ihracatta sınır tanımadığı açığa çıkıyor.

116 Ülkeye İhracat

2015 yılı ihracat verileri incelendiğinde 106 ülkeye 683 milyon 374 bin 317 kilogramlık ihracat gerçekleştirdiği ve 1 milyar 537 milyon 475 bin 331 dolar tutarında gelir elde ettiği bilgisine ulaşılan Trabzon, 2016 yılında bu rakamların üstüne çıkmayı başardı. 2016 yılı ihracat verileri ele alındığında 106 olan ihracat ülke sayısının 116’ya çıktığını, 1 milyar 790 milyon 830 bin 594 kilogramlık ihracat gerçekleştirildiğini ve bu ihracattan da 1 milyar 344 milyon 714 bin 678 dolar gelir elde edildiği bilgisine ulaşıyoruz. 2016 yılında ekonominin zorlu bir süreç geçirmesine rağmen yaşanan bu ihracat artışı üreticinin güzel bir sezon geçirmesini sağladı.

2017 Yılı İhracatı Güzel Gidiyor

2017 yılına hızlı bir başlangıç yapan Trabzon, 20 Şubat 2017 tarihine kadar 69 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirdi. Şimdiye kadar 172 milyon 545 bin 339 kilogramlık ihracat yapıldığını açıklayan yetkililer, bu ihracattan toplam 179 milyon 714 bin 955 dolar gelir sağlandığını açıkladı.

Dünyanın Tüm Kıtalarına İhracat

2016 yılında Trabzon’un güzel bir ihracat dönemi geçirdiğini belirten yetkililer, dünyanın tüm kıtalarına ihracat gerçekleştirildiğini, her geçen gün ihracat yapılan ülke sayısının arttığını belirtiyor. İhracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Fransa, Rusya Federasyonu, İtalya ve Kanada’nın il 5 ülke arasında yer aldığını belirten yetkililer, Kanada’ya yapılan ihracat oranının yüzde 46,7 oranında, İtalya’ya yapılan ihracat oranının ise yüzde 33,8 oranında artış gösterdiğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.