Ana SayfaEkonomiBrand Finance Türk Bankalarının Marka Değerini Açıkladı

Brand Finance Türk Bankalarının Marka Değerini Açıkladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Banlarının Marka Değeri Ne Kadar?

Bağımsız marka değerlendirme ve strateji danışmanlık şirketi Brand Finance dünyanın en değerli 500 bankası hakkında yaptığı araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Bağımsız marka değerlendirme şirketi Brand Finance şirketinin yatığı araştırmaya göre dünyanın en büyük 500 banka markasının değeri 1 Trilyon 74 Milyon Dolara yükseldi. Şirketin yaptığı araştırmaya göre dünyanın en değerli 500 banka markasının yer aldığı listede Türk bankaların toplam marka değeri yaklaşık 10 Milyar 619 Milyon Dolar seviyesine ulaştı.

Bağımsız marka değerlendirme ve strateji danışmanlık şirketi Brand Finance yatığı araştırmaya göre Türkiye’nin en değerli banka markası bu yılda değişmeyerek Akbank oldu. Bağımsız marka değerlendirme şirketinin değerlendirmesine göre bu yıl Akbank’ın marka değeri 1 Milyar 579 Milyon Dolar olarak gerçekleşti.

Marka değerlendirme ve strateji danışmanlık şirketi Brand Finance’in araştırmasına göre Türkiye’nin en değerli banka markası olan Akbank’ı, Garanti Bankası takip etti. Brand Finance şirketinin yayınladığı araştırma verileri göre Garanti Bankası 1 Milyar 555 Milyon Dolarlık bir marka değerine sahip.

Brand Finance şirketinin yaptığı araştırmaya göre marka değeri bakımından Ziraat Bankası Türkiye’de üçüncü sırada yer aldı. Marka değerlendirme şirketinin araştırmalarına göre Ziraat Bankası’nın marka değeri bu yıl yüzde 39 artış göstererek 1 Milyar 312 Milyon Dolara ulaştı.

Brand Finance şirketinin araştırmasında İş Bankası’nın marka değeri 1 Milyar 252 Milyon Dolar, Yapı Kredi’nin marka değeri 951 Milyon Dolar ve Halkbank’ın marka değeri 806 Milyon Dolar olarak yer aldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.