Ana SayfaEkonomiEmekliler Martta Promosyonlarını Alacak

Emekliler Martta Promosyonlarını Alacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Promosyonlar Martta Hesaplarda!

Emekli vatandaşları promosyon ödemelerini alma heyecanı sardı. Martta ödenecek promosyonları bekleyen emeklilerin seçtikleri bankaya giderek üç seneyi kapsayan sözleşmeleri imzalamasıyla ödemeler yapılacak.

PROMOSYON ÖDEMELERİ ŞARTSIZ YAPILACAK

Üstelik bankalar emeklilere bu ödeme için herhangi bir şartta öne süremeyecek. Bankalar promosyon ödemeleri için öncesinde, kredili mevduat hesabı açma, bankanın kredi kartını alma ve fatura ödeme talimatı gibi şartların kabul edilmesi karşılığında ödeme yapacaklarını açıklamıştı. Şimdi ise bu şartların hepsi kaldırıldı. Konuyla ilgili açıklamayı Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptı. Müezzinoğlu “Bu konularla ilgili bankalarla gerekli görüşmeleri yaptık. Neticede bankalar promosyon ödemelerini sadece 3 senelik sözleşme karşılında yapacak. Sözleşmelerde bankaya ait kredi kartını alma, bankaya kredili mevduat hesabı açma ve fatura talimatı verme gibi maddeler yer almayacak” dedi. Bunların yanında ödemelerin ne zaman yapılacağını da belirten Bakan Müezzinoğlu, “Sözleşme imzalayan tüm emekliler, ödemelerini aynı ay içerisinde alacak” ifadelerini kullandı.

İSTEYEN ALABİLECEK

Söz konusu bankalardan kredi kartı almak ya da kredili mevduat hesabı açtırmak isteyen emekliler ise bu haklarını kullanabilecek. Fakat istemeyen emekli vatandaşlar bu noktada kesinlikle zorlanmayacak.

UZMANLAR SÖZLEŞMELER İÇİN VATANDAŞLARI UYARDI

Uzmanlar ise emeklileri sözleşmeler hakkında uyardı. Uzman kişiler “Sözleşmeleri imzalamadan önce dikkatli şekilde okuyun” dedi. “Söz konusu sözleşme kapsamında istemediğiniz şartlar bulunuyorsa, farklı bir bankayı seçebilirsiniz” diyen uzmanlar, şartların zorla kabul ettirilmesi konusunda ise ihbar hatlarının numaralarını hatırlattı. Bu konuyla ilgili Alo 170’den ihbarların yapılabileceğini belirten uzmanlar, BDDK bünyesine de şikayetlerin yapılabileceğini ifade etti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.