Ana SayfaEkonomiİyi Pamuk Pazar’da Gücü Artıracak

İyi Pamuk Pazar’da Gücü Artıracak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son günlerde özellikle tarım ürünlerinde sertifikalı, doğal ürünlerin üretimlerinin revaçta olması, tüketicilerin tercihlerini bu yönde kullanmasından sonra aynı gelişmeler pamuk üretimi için de gündeme geliyor. Adana’da uygulanması planlanan iyi pamuk uygulaması hakkında açıklama yapan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, İyi Pamuk Uygulamaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Leon Piçon ve Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet durmuş Çakıcı bundan sonraki süreçte pamuk ekim alanlarının süründürülebilir alanlara dönüştürülmesi ile dışa bağımlılıkta azalma yaşanabileceğini belirttiler.

Mart Ayında Toplantı

Konunun tabana yayılması ve sürdürülebilir pamuk üretiminin artırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Bilgiç, mart ayında çırçır işletmeleri ve pamuk üreticileri ile bir araya gelineceğini ve konunun detaylarının anlatılacağını söyledi. Adana’nın pamuk üretiminin çok önemli olduğunu belirten Bilgiç, Adana’da pamuk üretiminin sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürebilirlik çerçevesinde üretilebilmesi için çabaların devam ettiğini, bu konunun çiftçiler, üretici örgütleri, tekstil ve hazır giyim üretimi yapan üreticiler ve tüketiciler ile iş birliği içerisinde bir sonuca ulaşabileceğini söyledi.

Beyaz Altın

Pamuğu beyaz altın olarak adlandıran Bilgiç, üretimin ve ekim alanlarının artırılması için gerekli alt yapı çalışmalarının devam ettiğini kısa sürede sonu vereceğini belirtti. Birçok önemli markanın pamuk kullanımını tercih ettiğini belirten Piçon ise, kaynakların daha etkin kullanılarak verimliliğin artacağını, iç ve dış pazarda iyi pamuk üretiminin rekabet gücünü artıracağını olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti. Standartların belirlenmesinin ve uygulanmasının çok önemli olduğunu belirten Piçon, bu uygulamanın ulusal ölçekte olmasının stratejik önem taşıdığını söyledi.

Pamuk üretimini artırmak için gerekli desteği vereceklerini belirten Çakıcı ise, bu konuda ellerini taşın altına koymaktan çekinmeyeceklerini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.