Ana SayfaEkonomiTZOB Başkanı: Para Denizde!

TZOB Başkanı: Para Denizde!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin coğrafi konum itibari ile su ürünleri üretimi konusunda çok uygun bir konumda olduğunu belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini henüz Türkiye’de bu alanda yeteri kadar çalışmanın olmadığını belirtti.

İhracatta Büyük Artış

Açık deniz balıkçılığına çok müsait olunmasına rağmen yeterli kapasitenin kullanılmadığını belirten Bayraktar buna rağmen 2007 yılı ile 2016 yılı arasında açık deniz balıkçılığı ile su ürünleri üretimi gerçekleştirilmesi ile yapılan ihracatta büyük bir sıçrama yaşandığını belirtti. 9 yıllık zaman dilimi içerisinde 273,1 milyon dolar olan balık ihracatı yaşanan artış ile 744,7 milyon dolara yükseldi. Bu oranın mevcut kapasitenin altında kaldığını belirten Bayraktar, bu konuda daha gidilecek çok yol olduğunu belirtti.

Potansiyel Çok Büyük

Türkiye’nin çok büyük bir su ürünleri potansiyeli olduğunu belirten Bayraktar, su ürünleri alanlarının orman yüzölçümünden fazla olduğunu söyledi. Mevcut 26 milyon hektar büyüklükteki su ürünleri alanlarının daha iyi değerlendirilmesi ile ihracatta büyük artış yaşanacağını belirten Bayraktar, asıl paranın denizde yattığını söyledi.

Dünyada Örneği Çok Fazla

Toplamda 8 bin 333 kilometre kıyı şeridi, gölet, göl, akarsu ve baraj göllerine rağmen su ürünleri üretiminin potansiyelin altında kaldığını belirten Bayraktar, dünyada çok sayıda ülkenin su ürünlerinden çok büyük oranlarda kazanç elde ettiğini ve ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu belirtti.

İhracat Oranı Az

Geçen yıl su ürünleri ihracatında yüzde 15 oranında artış yaşandığını ve 744,7 milyon dolar gelir elde edildiğini belirten Bayraktar, bu oranın çok düşük olduğunu ve Türkiye’ye yakışmadığını, bu konuda hakkında daha fazla çalışma yapılması ve artışa geçilmesi gerektiğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.