Ana SayfaEkonomiJaponlar Türkiye'yi Takibe Aldılar

Japonlar Türkiye’yi Takibe Aldılar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son yıllarda Japonların Türkiye’yi yatırım yapmak ve satın alma işlemleri için yakın mesafeden takip ettikleri öğrenildi. 

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından bazı açıklamalar ve değerlendirmeler yapıldı. Ajansın Başkanı Arda Ermut tarafından yapılan değerlendirme sonrasında gerçekleştirilen açıklamalarda 24 Şubat tarihinde yapılan ve 27 Şubat tarihinde Osaka’da tekrarının gerçekleştirileceği yatırım seminerleri bir kez daha ele alınmış oldu. Seminerlerin değerlendirilmesinin ardından bazı açıklamalar yapıldı. 

Türkiye’nin de yatırımlarını özellikle gelişim gösterdiğine ikna olduğu 2010 yılından sonra Japonya’ya doğru ağırlık verdikleri ortaya çıktı. Bu durumun ardından Japon yatırımcılar ile Türk yatırımcıların aslında çok iyi anlaşmaya başladıklar ve bu sebepten dolayı iki ülke arasında önemli gelişmelerin yaşanmaya başladığı belirlendi. Tokyo’da 24 Şubat tarihinde gerçekleştirilen yatırım ve satın alma seminerine 200’den fazla Japon firmanın büyük bir hevesle katıldığına dikkat çekerken bu durumda yatırım ortamları da değerlendirilmiş oldu. 

Satın alma ve yatırım yapma başlığı adı altında gerçekleştirilmiş olan seminerlerde Japon yatırımcıların yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Genellikle kendi ülkelerinde yatırım yapmış ve uzun yıllardır bu şekilde hareket etmiş olan Japon yatırımcıların kendi ülkelerinde bu konu hakkında büyük bir tıkanıklık yaşadıkları için alternatif seçenekleri değerlendirmeye başladıkları öğrenildi. Japonya’da artık rekabetin son noktaya gelmesinden dolayı pazarın tamamen tıkandığı belirtildi. Bu durumda uzun bir süredir yatırım yapmak için Türkiye pazarını yakından takip eden ve izleyen yatırımcıların satın alma işlemleri ve yatırım konuları için birtakım görüşmelere başladıkları belirlendi. Türk yatırımcıların son yıllarda gıda, teknoloji, bilişim sektörleri ve sağlık alanlarında Japon firmalar ile iş birliği içerisine girdikleri öğrenildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.