Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanı’ndan Vatandaşlara Teşekkür

Maliye Bakanı’ndan Vatandaşlara Teşekkür

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

28. Vergi haftası sebebi ile bir mesaj yayınlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergisel yükümlülüklerini yerine getiren vatandaşlara teşekkür ederken vergi alanında yapılan yenilikleri hatırlattı.

Şubat’ın Son Haftası

Her yıl şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olarak çeşitli aktiviteler ile kutlandığını belirten Ağbal, vergi haftası vesilesi ile yayınladığı mesajda vatandaşlara hassas davrandıkları yükümlülükleri yerine getirmekten kaçınmadıkları için teşekkür etti.

Çalışmaları Hatırlattı

Ülkemizde vergi mevzuatının daha etkin, adil, kolay ulaşılır  ve anlaşılır yapıya sahip olması için gerekli çalışmaların her gün daha büyük bir hassasiyetle devam ettirildiğini belirten Ağbal, kısa süre içerisinde vergi tabanının genişletilmesi, istihdam artışı, vergiye uyum maliyetinin azaltılarak yatırım ortamının iyileştirilmesi, rekabet gücünün yükselmesi amacı ile kayıtlı ekonomiye geçişin özendirilmesi için pek çok idari ve yasal düzenlenmenin gerçekleştirildiğini, ihtiyaç durumunda yeni düzenlemelerin yapılabileceğini söyledi.

Yapılandırma Kanunu

Yayınladığı mesajda Yapılandırma Kanunu hakkında da açıklamalarda bulunan Ağbal, yapılan çalışmalar içerisinde bulunan mükelleflerden belirli şartları taşıyanlar için yıllık kurumlar vergisi ve gelir vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan verginin yüzde 5’inin, ödenmesi gereken gelir ve kurumlar vergisi üzerinden düşürülmüş olmasından vatandaşların çok memnun kaldığını söyledi. Aynı zamanda belirli sebepler yüzünden vergi ödemesini gerçekleştiremeyen mükelleflere belirli şartlar dahilinde yapılandırma imkânı sunulduğunu hatırlatan Ağbal, vatandaşların bu konuya çok yoğun ilgi gösterdiğini ve borçların ödenmesi için ciddi gayret sarf ettiklerini belirtip teşekkürlerini sundu. Ağbal Yapılandırma Kanunu vesilesi ile borçlarını ödemeye başlayan vatandaşların sorumluluklarını yerine getirerek hem vergisel yükümlülüklerini tamamladıklarını hem de ekonomik toparlanmaya yardımcı olup, ekonomik istikrar ve gelişime sebep olduklarını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.