Ana SayfaEkonomiTürk Lirası Üzerinden Borçlanın

Türk Lirası Üzerinden Borçlanın

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uzmanlar döviz kurunun güvenilir olmaması yurtiçi ve yurtdışı yaşanan olaylara ani tepkiler vermesi ile borçlanma konusunda vatandaşları bilgilendiriyor. 2016 yılının sonlarına doğru zor dönemlerden geçmeye başlayan Türkiye ekonomisinde döviz üzerinden borçlanmanın doğru olmadığının altını çizen Ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin, Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen fuarda yaptığı açıklamalar ile vatandaşları döviz üzerinden borçlanma konusunda uyardı. Eğer imkân varsa borçlanılması gerektiğini belirten Alkin, dolar üzerinden borçlanmanın doğru bir karar olmayacağını ve vatandaşların sıkıntıya düşmesine sebep olacağını söyledi.

2017’de Daha Çok Çaba Sarf Edilmeli

2016 yılının negatif etkilerinin geride bırakılması gerektiğini belirten Alkin, ihracat ve üretim odaklı yeni bir büyüme modeli üzerinde ilerleyen çalışmaların tamamlanması gerektiğini, ihracatçıların bu konuda çok çaba sarf ettiğini, 2016 yılının tüm dünya için zorlu bir sene olduğunu ancak buna rağmen Türk ihracatçısının ihracat yapabildiğini söyledi. Dünya ekonomisinde küresel ihracat ortalamasının yüzde 5 oranında büyüdüğünü ve Türk ihracatçının da bundan faydalandığını belirten Alkin, buna rağmen 162 milyar dolar olan ihracat tutarının küresel ticaretteki büyüme trendinin kırılması ise 142 milyon dolara düştüğünü ve 20 milyon dolar kayıp yaşandığını söyledi.

Dolar Üzerinden Borçlanmayın

Yaptığı konuşmada vatandaşları dolar üzerinden borçlanmamaları konusunda uyaran Alkin, iki yıl öncesine göre döviz girişinde kayıp olduğunu söyledi. Dolar üzerinden borçlanmanın önümüzdeki dönemde daha da pahalı olacağını belirten Alkin, Türk Lirası üzerinden sabit faizli borçlanmasını doğru bir kara olacağını, şu an bankalar sabit faiz uygulamasa da yakın zamanda bu sürece geçileceğini, normalleşme sürecine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.