Ana SayfaEkonomiHükümlüler Sayesinde 600 Bin Lira Tasarruf Edildi

Hükümlüler Sayesinde 600 Bin Lira Tasarruf Edildi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hükümlülerin kişisel becerilerini geliştirmeleri, doğru yerde kullanmaları, topluma kazandırılmaları, sosyal faaliyette bulunmaları ve istihdam sağlanması amacı ile yürütülen çalışmalar sayesinde büyük bir miktarda tasarruf elde edildi.

Meslek Sahibi Oldular

Hükümlüler için uygulanan bu sistemin çok faydalı olduğunu belirten yetkililer, pek çok hükümlünün bu sayede meslek sahibi olduğunu söylediler. Proje kapsamında hükümlülerin okulların peyzajı ve boyanması, klima bakımları, eskimiş sıraların yenilenmesi gibi pek çok işlemde çalıştıklarını belirten yetkililer, 44 hükümlünün bu proje ile birlikte inşaat boyacılığı kursu alarak Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika elde ettiğini ve meslek sahibi olduklarını söyledi.

48 Okul Yenilendi

Proje kapsamında okullardaki eksikliklerin giderildiğini belirten yetkililer, Adana’da 48 okulun dış cephe boyamalarının, okul içerisindeki koridorlar ve idari oda gibi tüm yerlerin boyama işlemlerinin ve tadilat çalışmalarının sertifikalı inşaat boyacısı hükümlüler tarafından yapıldığını belirttiler. Proje kapsamında Adana genelinde 48 okulda toplam 107 bin 675 metrekare alanın sertifikalı inşaat boyacısı hükümlüler tarafından boyanması ile toplamda 570 bin lira tasarruf elde edildi ve ekonomiye katkı sağlandı. Ayrıca okullardaki klima problemlerini çözmek için de ev tipi klima bakım ve montaj kursuna katılan hükümlüler kullanıldı ve 28 okuldaki 677 adet klimanın tamir ve bakımı yaptırıldı. Bu çalışma ile de 38 bin lira devletin kasasında kalarak tasarruf elde edildi.

Kurumların Koordinasyonu Güzel

Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, başarı elde edilmesinin ana sebebinin Adana’da kurumların koordinasyonunu çok iyi olmasından kaynaklandığını, her çalışmada en az 8 -10 kurumun projeye destek olduğunu belirtiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.