Ana SayfaEkonomiİHA Başarısı Boeing'in Gözünden Kaçmadı!

İHA Başarısı Boeing’in Gözünden Kaçmadı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İHA Bayraktar Referans Oldu!

Yerli savunma sanayisinde son yılların en iyi başarısı olarak gösterilen İHA Bayraktar, hem yurt savunmasına hem de ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyor.

Milli üretim İHA Bayraktar bu başarısıyla yabancılarından dikkatini çekmeyi başardı. Alınan bilgilere göre dünya genelinde hatırı sayılır bir konumda yer alan Amerikan Boeing, İHA Bayraktar’ın üretilmesi sonrasında Türk tedarikçi arayışına girdi.

İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Hasan Büyükdede, Amerikan Boeing firmasının şu anda en az 5 Türk firmayla görüşme halinde olduğunu bildirdi. Büyükdede durumun tesadüf olmadığını ifade ederek, “Türk firmaların incelenmesi tedarikçilerin başarısının göstergesidir” dedi.

İHA Bayraktar, Baykar Makine mühendisleri tarafından geliştirilmiş ve üretilmişti.

Hasan Büyükdede konuyla ilgili yaptığı açıklamada insansız hava aracı Bayraktar ve Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlardaki başarısı yabancı firmaların gözünden kaçmadı. Türk milli savunma sanayisi ve havacılık sektörü bu ilginin nedeni oldu” ifadelerini kullandı.

Amerikan Boeing firmasının şu anda Türk tedarikçi firmalarını araştırdığını kaydeden Büyükdere, “firmayla çalışmakta olan Türk firmalar zaten vardı. Bu firmalara yenileni eklenmesini bekliyoruz” dedi.

Uluslararası platformda oldukça sağlam bir konumda olan Amerikan Boeing, Türk Tedarikçilere verdiği siparişlerine yenilerini eklerse; bu Türkiye için milyonlarca dolarlık gelir anlamına gelecek.

İşte bu kapsamda konuşan Büyükdere, “Türk firmalarının dünya pazarında hem prestiji artacak, hem de ekonomiye ciddi katkılar sağlayacak” şeklinde konuştu.

Hasan Büyükdere, “Yabancı firmaların Türk tedarikçileri tercih etmesiyle ülke sanayimiz bir adım daha ileriye gidecek” dedi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.