Ana SayfaEkonomiIhlamur Cennetinden Yıllık 25 Ton Ürün

Ihlamur Cennetinden Yıllık 25 Ton Ürün

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ihlamurda Lider Kent Bursa!

Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can bölgeden elde edilen ıhlamur miktarına ve elde edilen kazanç konularında açıklama yaptı.

Bursa’ya bağlı Mustafakemalpaşa İlçesinden ve Yalova’ya bağlı Çınarcık İlçesinden senelik en az 25 ton ıhlamur toplandığını bildiren Arif Can, köylülerin bu üründen bir milyon 450 bin lira kazanç sağladığını açıkladı.

Odun dışı ürünler hakkında Arif Can’ın yaptığı değerlendirmeye göre, bölgede yüz bin dekar civarında ıhlamur ormanı bulunuyor. “Bölgede yaşayan köylüler bu ormanların 38 bin dekarlık bölümünden her sene 25 tondan fazla ıhlamur çiçeği topluyor. Ihlamur çiçeği ile geçimini sağlayan aile sayısı ise 250’yi geçiyor” diyen Can, bölgedeki ıhlamur ormanlarının önemine işaret etti.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içeride Bursa ve Yalova bulunuyor. “Bu kentlerde yaşayan köylüler ıhlamur çiçeğinden yıllık bir milyon 450 bin liralık gelir sağlıyor” açıklamasını yapan Can, ıhlamur ağaçlarının Türkiye ekonomisine katkı sağladığını ve bu ormanların korunması gerektiğinin de altını çizdi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından söz konusu bölgede senelik 25 bin kadar ağacın yetişilmeye başlandığına vurgu yapan Arif Can, “Bunun yanı sıra var olan ağaçların tüm bakım, canlandırma ve aşılama faaliyetlerini de yerine getiriyoruz” dedi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can “Ihlamur her mayıs ayının sonlarında toplanmaya başlanarak birkaç haftalık çalışma sonunda sona eriyor. “Bu anlamda ıhlamur hasadı oldukça kısa bir zaman zarfında sona eriyor” diyen Can, doğru zamanda toplanan ıhlamur çiçeğinin lezzetinin farklı olduğunu da ifade ederek açıklamasına son verdi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.