Ana SayfaEkonomiTürkiye Kişi Başı Araç Sayısında Avrupa’nın Gerisinde Kaldı

Türkiye Kişi Başı Araç Sayısında Avrupa’nın Gerisinde Kaldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Her 1000 Kişiye 150 Otomobil!

Renault Mais Genel Müdürü Türkiye’deki otomobil sektörü hakkında açıklamalar yaptı. Kişi başına düşen araç sayısını açıklayan Genel Müdür Berk Çağdaş “Avrupa’nın gerisindeyiz” dedi.

Berk Çağdaş Türkiye’de her 1000 kişiye 150 araç düşmesine dikkat çekti. Bu rakamın oldukça düşük olduğunu belirten Çağdaş, “10 sene içerisinde bu rakamların yükselmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

TOPLAM SATIŞ 850 BİN ADETTEN FAZLA OLACAK

Geçen yılın ikinci yarısında otomotiv sektöründe canlanma yaşanmasına rağmen, 2017 yılının ilk iki ayında küçülmenin meydana geldiğini kaydeden Çağdaş, sektördeki satışların 850 binden fazla olmasını beklediklerini belirtti.

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, Türkiye’de hala ithal araç eğiliminin olduğunun altını çizerek, “Toplam satışlarda ithal araçları yüzde ellinin üzerinde paya sahip” dedi. Türkiye’de en fazla satılan araçlar ise 1,6 litrelik ve altındaki aracalar olarak göze çarpıyor. Bu araçların toplam satışı ise yüzde 96’lık bölümü oluşturuyor.

İTHAL ARAÇLAR DAHA FAZLA SATILIYOR

Berk Çağdaş, sektördeki tercihlerin önümüzdeki 3-5 yıl içinde değişmesini beklemediklerini ifade ederek; ithal binek araçların bu yılda favori olacağını söyledi.

“OTOMOTİV SEKTÖRÜ İLERLEYEN YILLARDA DAHA HIZLI BÜYÜYECEK”

Avrupa ülkelerindeki araç sayısı hakkında konuşan Berk Çağdaş, “Bu ülkelerin çok gerisindeyiz, Bulgaristan’da bile her 1000 kişiye 300 araç düşüyor” dedi. Türkiye’de bu kapsamda büyük bir potansiyelin var olduğunun altını çizen Çağdaş, sektörün ilerleyen yıllarda daha hareketli olacağını ifade etti.

Berk Çağdaş Türkiye ekonomisini de değerlendirerek, “İşgücü sayımız her geçen gün artıyor. Gençler iş hayatında aktif olarak yer alıyor. Ekonomik değerlerimiz yükselmeyi sürdürüyor. Buda otomotiv sektörünün büyümesinin kaçınılmaz bir sonuç olacağının sinyallerini veriyor” dedi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.