Ana SayfaEkonomiİŞKUR’da İzdiham Yaşandı

İŞKUR’da İzdiham Yaşandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İşsizlik oranlarının yükselmesi ile bulundukları ortamdan bir çıkış yolu bulmak isteyen vatandaşlar iş ilanlarını yakından takip ediyor. Ülke genelindeki istihdam seferberliğine katkıda bulunmak için duyuru yapan Rize’deki belediyeler ve bazı kurumlar İŞKUR’a binlerce insanın akın etmesini sağladı. Başvuru kayıtlarının ilk günü olması sebebi ile büyük yoğun yaşandığını belirten İŞKUR yetkilileri vatandaşları başvuru kayıtlarının en hızlı şekilde yapılıp işlemlerinin başlatıldığını söyledi.

Başvurular Bugün Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında gerçekleştirdiği il merkezi ve ilçe belediyeleri de kapsayan istihdam planı çerçevesinde yapılan duyurular için başvurular bugün başladı. Başvuru için kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların Rize İŞKUR Müdürlüğüne giderek işlemleri başlatması gerekiyor.

2 Bin Kişiye İstihdam

Yapılan duyuruya göre 2 bin kişiye istihdam sağlanacak. Belediyeler bazı kurum ve kuruluşlarda istihdam edilecek olan bu 2 bin kişinin çalışma süresi şu an için 6 ay olarak belirlendi.

Yoğun Talep

Yapılan ilan karşısında yoğun talep ile karşılaştıklarını belirten İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, ilk gün olması sebebi ile çok fazla yoğunluk yaşandığını vatandaşların kayıt işlemleri yaptırmak için acele ettiklerini ancak özverili çalışarak bütün vatandaşların başvuru taleplerinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Kura Çekilecek

2 bin kişinin istihdamının sağlanacağının ve şimdilik iş süresinin 6 ay olduğunun altını çizen Kiraz, başvuru alımlarının 1 hafta süreceğini, işe alımların ise noter huzurunda kura çekilmesi ile gerçekleşeceğini söyledi. Bir aileden sadece 1 kişinin işe girebileceğini belirten Kiraz, vatandaşların kayıtlarının hızlı bir şekilde yapıldığını sürecin hızlı işlemesi için personelin özverili çalıştığını belirtti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.