Ana SayfaEkonomiOdeabank 2016 Yılında Karını Yüzde 298 Arttırdı

Odeabank 2016 Yılında Karını Yüzde 298 Arttırdı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Odeabank 2016 Yılı Finansal Verileri

2012 yılında kurulan ve Türkiye’nin genç bankaları arasında yer alan Odeabank 2016 yılına ait bilanço verilerini yayınladı. Kurulduğu günden bu yana her sene gücüne güç katan ve iyi bir büyüme ivmesi yakalayan Odeabank 2016 yılında net karını bir önceki yıla göre yüzde 298 arttırarak 200,4 Milyon TL’ye ulaştırdı.

Odeabank tarafından yayınlanan konsolide finansal verilere göre bankanın aktifleri 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 19,3 artarak 38 Milyar 300 Milyon TL olarak ulaştı. Yayınlanan konsolide finansal verilere göre bankanın mevduatları 2016 yılında 2015 yıl sonuna göre yüzde 15,5 artarak 29 Milyar 300 Milyon TL’ye ulaştı.

Odeabank 2016 yılında krediler aracılığıyla müşterilerine ve reel ekonomiye sağladığı desteği de arttırdı. Odeabank tarafından yayınlanan bilanço verilerine göre bankanın toplam kredileri 2016 yılında 2015 yılına göre yüzde 21,3 artışla 26 Milyar 400 Milyon TL’ye ulaştı.

Türkiye’nin genç soluklu bankaları arasında yer alan Odeabank yakaladığı sektör üstü büyüme ve kar istatistiklerinin yanı sıra uluslararası yatırımcıların katılımıyla sermayesini 1 Milyar TL arttırdı ve Türkiye ekonomisine katkı sağladı.

Dört yıllık bir banka olmasına rağmen Odeabank son yayınlanan konsolide finansal verilerine göre Türkiye’deki özel mevduat bankaları arasında mevduatlarda 8’inci ve toplam aktif bakımında 9’uncu banka oldu.

Odeabank’ın bilanço verilerini yorumlayan Odeabank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Özkaya banka olarak hedeflerini aştıklarını belirtirken 2016 yılında bankacılık sektöründeki konumlarını da güçlendirdiklerini belirtti. Ayrıca Odeabank Genel Müdürü Özkaya 2016 yılında sermayemizi artırarak müşterilerimize güven verdik yorumunda da bulundu

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.